30.03.2012 15:47

Carnikavā ar bērniem sporto Inguna Minusa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā ar bērniem sporto Inguna Minusa Krišjānis Grantiņš

Šonedēļ Carnikavas pamatskolā sporta stundu novadīja populārā pludmales volejboliste Inguna Minusa.

"Bērnus nedrīkst iegrožot, jāmēģina darīt tā, lai nevis tu māci bērnu, bet bērnam ir sajūta, ka viņš tev palīdz. Sportā svarīgs komandas darbs, tas iemāca rēķināties ar citiem," uzskata Latvijas vadošā pludmales volejboliste.

"Lai kļūtu par profesionālu sportistu svarīgākais ir attieksme. Profesionāls sportists ir tas, kurš to dara augstā līmenī un nopelna naudu. Tādējādi sports dzīves laikā pārtop par darbu," pieredzē dalās I. Minusa. "Ja vēlies būt profesionāls sportists, tad vairāk vai mazāk ir jāatsakās no visa, viss savs laiks un dzīve jāpakārto sportam. Latvijā gan ir grūtāk ar profesionālo sportu, jo šeit neko daudz sportists nevar nopelnīt."

Savukārt Carnikavas pamatskolas sporta skolotāja Biruta Reide stāsta: "Skolēni Carnikavā nav jāmotivē sportot – skolā ir vairāki sporta pulciņi, tos apmeklē ļoti daudz bērnu. Daži skolēni darbojas pat trīs četros pulciņus vienlaicīgi. Skolēniem ļoti patīk sportot, it sevišķi mazajiem."

Lai motivētu skolēnus nodarboties ar sportu un aicinātu iesaistīties sporta un prāta spēlēs "ZZ Čempionāts", līdz pat aprīļa vidum sabiedrībā cienīti un mīlēti sportisti dodas uz skolām, lai vadītu atklātās sporta stundas. Šogad "ZZ Čempionātā" no Carnikavas pamatskolas piedalīsies 7. klase.