26.02.2014 18:20

Babītes novusisti punktu no bronzas pozīcijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusisti punktu no bronzas pozīcijas arhīvs

Latvijas komandu virslīgas čempionātā novusā vīriem, kurā piedalās divas Pierīgas novadu komandas, atlicis aizvadīt pēdējā piektā posma spēles.

Ceturtajā posmā sporta kluba "Babīte" komanda, kas pretendē uz vietu godalgoto trijniekā, aizvadīja trīs mačus savās mājās Piņķos. Laukuma saimnieki vispirms ar 27:23 uzvarēja vienus no galvenajiem konkurentiem Talsi/"Klondaika" vienību, tad ar 21:29 piekāpās Daugavpils "LPS Promieņ", bet pēdējā cīņā uzvarēja Saldus novusa klubu 26:24.

Pirms pēdējās kārtas, kas 8. martā notiks četros turnīros Rūjienā, Daugavpilī, Aizputē un Talsos, SK "Babīte" novusisti ar astoņām uzvarām, četriem zaudējumiem un 26 punktiem turnīra tabulā ieņem ceturto vietu. Tikai punkts vairāk ir trešajā vietā esošajiem talseniekiem un trīs punkti vairāk – Cesvaines komandai, bet pārliecinoši līderi ar 34 punktiem ir valmierieši.

12. pozīciju 16 komandu konkurencē (četras uzvaras, astoņi zaudējumi) pirms pēdējā posma ieņem Ķekavas novusa komanda, kas pēdējā turnīrā guva vienu uzvaru. Ķekavieši ar 22:28 zaudēja Valmierai un ar 22:24 "Rīgas satiksmei", bet ar 26:14 pārliecinoši uzvarēja Skrundas komandu.

Noslēgumam tuvojas arī Latvijas komandu čempionāta pirmās līgas turnīrs. Pirms pēdējās kārtas ar vienādu punktu skaitu un bilanci – trīs uzvaras un deviņi zaudējumi – attiecīgi 12. un 14. vietu turnīra tabulā ieņem Baldones vienība un sporta kluba "Babīte" otrā komanda. Jau finišējušajā otrās līgas turnīrā, kas notika divās apakšgrupās, ar sešām uzvarām 11 mačos sestās vietas ieņēma Olaines un Mālpils komandas, bet septītā bija Ķekava-2. Savukārt Ropažu klubam "Skille" izdevās uzvarēt tikai divās spēlēs, un summā 10. vieta.