25.02.2014 16:14

Siguldas dambretisti atkal starp labākajiem Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas dambretisti atkal starp labākajiem Latvijā arhīvs

Siguldas sporta skolas audzēkņi izcīnījuši vairākas godalgas Latvijas individuālajos un komandu čempionātos 64 lauciņu dambretē vecuma grupās līdz 10, 13 un 16 gadiem.

Lielākos panākumus guvuši paši jaunākie Siguldas dambretisti. Nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas komandu čempionātā U-10 vecuma grupā mazie siguldieši astoņos mačos guva septiņas uzvaras, vienreiz nospēlēja neizšķirti, savāca 15 punktus no 16 iespējamiem un izcīnīja pirmo vietu 26 komandu konkurencē.

Veiksmīgākais no siguldiešiem individuālajos turnīros bija jau krietnu starptautisko turnīru pieredzi ieguvušais Edgars Straumanis U-16 vecuma grupā jauniešiem, kurā desmit labākie šī vecuma dambretisti katrs ar katru aizvadīja pa divām partijām.

E. Straumanis uzvarēja piecus sāncenšus, ar četriem nospēlēja neizšķirti (atsevišķās partijās 12 uzvaras, četri neizšķirti un divi zaudējumi) un ar 14 punktiem no 18 iespējamiem izcīnīja trešo vietu. Pa 15 punktiem savāca pirmo divu vietu ieguvēji Kristaps Matvejs un Davids Benderskis no Kuldīgas. Toties ātrspēles turnīrā Edgars saviem galvenajiem konkurentiem revanšējās, uzvarēja astoņos no deviņiem mačiem (16 p.) un izcīnīja čempiona titulu.

Latvijas čempionāta finālturnīrā šajā vecuma grupā startēja vēl divi Siguldas sporta skolas audzēkņi. Mārtiņš Zemlītis ierindojās piektajā vietā pamatturnīrā un sestajā vietā ātrspēlē, bet Kristaps Bruners – sestajā vietā pamatturnīrā un piektajā vietā ātrspēles turnīrā (abiem attiecīgi pa 8 un 9 punktiem).

U-13 grupā Siguldas sporta skolas dambretisti Latvijas komandu čempionātā ar četrām uzvarām, diviem neizšķirtiem, diviem zaudējumiem un desmit punktiem ieņēma piekto vietu. Nedaudz līdz godalgotai vietai pietrūka arī šī vecuma puišiem un meitenēm iepriekš notikušajā individuālajā turnīrā.

Renards Helfrehts ar 11 punktiem no 18 iespējamiem ieņēma piekto vietu, Vilnis Lembergs bija septītais (6 p.), bet otro vietu izcīnīja Gunārs Gribuška no Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskolas (13 p.). Ātrspēles turnīrā G. Gribuška bija trešais, V. Lembergs sestais un R. Helfrehts astotais.

U-13 grupā meitenēm gan pamatturnīrā, gan ātrspēles turnīrā ceturto vietu ieņēma Līva Oliņa, kura nopelnīja attiecīgi 11 no 18 un 9 no 16 punktiem. Savukārt Sintija Brigzne ierindojās piektajā vietā pamatturnīrā (8 p.) un astotajā vietā ātrspēlē (7 p.).