25.02.2014 13:54

Mārupiete uzvar ziemas čempionāta posmā šķēršļu pārvarēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiete uzvar ziemas čempionāta posmā šķēršļu pārvarēšanā www.leflatvia.lv

Latvijas jātnieku sporta ziemas čempionāta otrā posma sacensībās konkūrā galvenajā maršrutā uzvarējusi Laura Penele ar zirgu Progresu no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notikušo sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu piedalījās 17 sportiskie pāri, no kuriem septiņi sākuma distanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanu bez kļūdām veica trīs sportisti – uzvaru izcīnīja 18 gadus vecā Laura Penele ar Progresu, finišējot bez soda punktiem 26,05 sekundēs.

Otro vietu ieguva pieredzējušais Ģirts Bricis ar Egano van Kadal no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux" – 0/26,14, trešajā vietā Einārs Cēsnieks ar zirgu Fame no Garkalnes novada jātnieku sporta kluba "Kriķi".

Ziemas čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem kopvērtējumā šobrīd pirmās trīs vietas ieņem Linda Ansule (ZS "Lielceri") ar 36 punktiem, Ģ. Bricis ar 31 p. un E. Cēsnieks ar 30 p.

"Pirmajā ziemas čempionāta posmā arī izlecu tīri, taču vienu soda punktu saņēmu par laika normas pārtēriņu un paliku sestajā vietā. Tagad to izdevās izlabot un uzvarēt, jo jāju ne tikai tīri, bet arī pietiekami ātri," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests citē Lauru Peneli. "Prieks, ka lielajā maršrutā mēs bijām trīs no jaunajiem jātniekiem – Krista Kristiāna Alksne, Monika Cālīte un es. Maršruti bija labi, bet, manuprāt, vieglāki nekā pirmajā posmā, arī 130 cm maršruts bija vienkāršāks, ko apliecina arī tas, ka tagad vairāk sportistu distanci veica bez soda punktiem."

Divos maršrutos uzvarēja Ķekavas novada jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi"pārstāves – sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam labākā izrādījās Sabīne Siliņa ar Kalgari, bet pirmās grupas amatieriem pirmo vietu izcīnīja Signe Melkina ar Akustik 4. Savukārt Olga Šellere ar Prestižu no Baldones novada jātnieku kluba "Telfas" uzvarēja otrās grupas amatieru sacensībās.

Nākamie Latvijas ziemas čempionāta posmi konkūrā paredzēti 8. un 22. martā.