18.02.2014 11:07

Mārupes un Babītes tenisisti Latvijas čempionu godā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes un Babītes tenisisti Latvijas čempionu godā Latvijas Tenisa savienība

Lielupes tenisa kortos ar vairāku Pierīgas sportistu panākumiem aizvadīts Latvijas ziemas tenisa čempionāts jauniešiem U-18 un U-14 vecuma grupās.

Vienspēļu turnīrā līdz 18 gadus veciem spēlētājiem par čempionu kļuva Gustavs Lukstiņš no Mārupes tenisa skolas. Pēc uzvarām pirmajās divās kārtās viņš pusfinālā ar 6:2, 6:0 pieveica vēl vienu Mārupes skolas pārstāvi Robertu Grīnvaldu, bet finālā uzvarēja Andri Gudiņu no tenisa kluba "Fortūna & sports" 4:6, 6:3, 7:5. R. Grīnvalds spēlē par trešo vietu trijos setos piekāpās Ņikitam Ribakovam un finišēja ceturtajā vietā.

Mārupes tenisa skolas audzēknis izcīnīja uzvaru arī turnīrā puišiem līdz 14 gadu vecumam. Tas ir Teodors Pukše, kurš pusfinālā uzvarēja Robertu Jaričevski 6:4, 6:3, bet finālā ar 6:4, 6:2 daugavpilieti Aleksandru Fjodorovu. Atzīmējams, ka turnīra gaitā Teodors nezaudēja nevienā setā. Piektajā vietā ierindojās cits Mārupes skolas pārstāvis Kārlis Ozoliņš.

Latvijas čempionātā U-18 grupā jaunietēm par uzvarētāju kļuva Daniela Vismane no Babītes novada. Cīņā par iekļūšanu finālā viņa ar 6:4, 6:1 pieveica Martu Pagrabu, kura iepriekš pirmajā kārtā bija sagādājusi zaudējumu garkalnietei Annijai Annai Veinšteinai, bet izšķirošajā mačā par čempiones titulu pārspēja Viktoriju Demčenkovu 3:6, 7:5, 6:1.

Marta sākumā Lielupē notiks Latvijas jaunatnes ziemas čempionāti U-12 un U-16 grupās.