17.02.2014 13:44

Latvijas čempionātā gatavojas starptautiskām cīņām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas čempionāts paralimpiskajā un speciālajā olimpiskajā iejādē.

Labākos rezultātus programmā "Team Test" sasniedza baldonietis Rihards Snikus ar zirgiem Chardonnay (jātnieku sporta klubs "Kriķi") un Falko (JSK "Telfas"), kā arī Oskars Lukauskis ar Lebronu no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Tīraines staļļi". Savukārt programmā "Special Olympic" labākais bija Andris Mazurs ar Draugu (ZS "Tīraines staļļi").

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Paralimpiskās jāšanas sekcijas vadītāja Darja Tihomirova federācijas preses dienestam norādīja, ka visi sportisti nostartēja ļoti labi un savā sniegumā ir progresējuši.

"Biju noraizējusies par Riharda Snikus startu ar Chardonnay, ar kuru viņš izcīnīja ceturto vietu 2012. gada Londonas paraolimpiskajās spēlēs. Viņi abi kopā ilgāku laiku nebija startējuši, tomēr tik un tā sportists sasniedza augstāku rezultātu nekā ar otro zirgu Falko. Savukārt Oskars Lukauskis pirmoreiz piedalījās sacensībās ar Lebronu un rādīja labu sniegumu," teica D. Tihomirova. "Šobrīd visi nopietni strādājam un ceram uz augstiem rezultātiem, aprīlī Francijā startējot kvalifikācijas turnīrā par iespējām cīnīties pasaules čempionātā. Savukārt augustā Francijā notiks Pasaules Jāšanas sporta spēles, kurās ir iespējas startēt diviem mūsu paralimpiskās disciplīnas jātniekiem."

Riharda Snikus trenere Kristīne Lisovska pavēstīja, ka ar Rihardu un Chardonnay kopš novembra treniņi atkal notiek divas reizes nedēļā: "Patīkami, ka Rihards neko nav aizmirsis no tā, ko veicām kopā pirms Londonas paraolimpiskajām spēlēm, kad neilgu laiku pirms tām sāku strādāt ar sportistu. Šo periodu viņš ir strādājis kopā ar savu pirmo treneri Olgu Šelleri, un tagad ir vieglāk turpināt darbu, lai Rihards progresētu konkrētās iejādes niansēs, jo kopumā jāšanu viņš ir apguvis. Chardonnay startēja kā pulkstenis, taču viņš to nebūtu darījis, ja Rihards nespētu lieliski pieprasīt vajadzīgo tempu un soli. Sportists pilnveidojas, daudz ko nosaka gribasspēks un vēlme strādāt."

Gandarīts par savu sniegumu bija pats Rihards Snikus: "Ar Chardonnay izdarīju gandrīz visu, ko pats gribēju. Falko pirmo startu kopumā vērtēju kā labu, vienīgi noteikti dažas nianses varēju izpildīt labāk. Bet ir tāds labs teiciens: vienmēr var labāk nostartēt, kaut vai esi pirmais. Uzskatu, ka arī pats esmu progresējis. Pēc šodienas starta kopā ar treneriem visas kļūdiņas apskatīsimies un strādāsim tālāk. Uzskatu, ka ar abām trenerēm – Kristīni un Olgu – ir ļoti laba sadarbība. Katrai ir sava trenēšanas metode, kas papildina viena otru."

"Ir izveidojusies laba sadarbība gan ar LJF, gan pašu Rihardu, un ceru, ka viņš labi nostartēs pasaules čempionātā, lai iekļūtu pirmajā piecniekā savā grupā, kas ļautu kvalificēties paraolimpiskajām spēlēm Riodežaneiro," izteicās Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte. "Rihards ir ļoti progresējis, un saistām ar viņu lielas cerības, turklāt tas noticis ne tikai jāšanas sporta izpratnē, – viņš audzis kā sportists, kļuvis nopietnāks, pats izsver, ko darīt, un pats pieņem lēmumus."