16.02.2014 19:04

Inčukalna šahisti uzvarējuši Pierīgas sporta spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna šahisti uzvarējuši Pierīgas sporta spēlēs arhīvs

Pierīgas novadu sporta spēļu šaha turnīrā Mālpils sporta kompleksā piedalījās septiņu novadu komandas.

Turnīrs notika pēc apļa sistēmas, katrai komandai sacenšoties ar katru pie četriem galdiņiem. Par katru uzvarēto maču komanda saņēma divus punktus neatkarīgi, ar kādu rezultātu mačs tika uzvarēts. Par neizšķirtu maču komanda saņēma vienu punktu, bet par zaudējumu punktus nesaņēma. Katrā komandā bija četri cilvēki, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Tiesa, ne visas komandas turnīrā startēja ar pilnu sastāvu.

Uzvarētāji Inčukalna šahisti guva četras uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un summā savāca desmit "lielos" punktus no 12 iespējamiem. Inčukalnieši ar 4:0 pieveica Saulkrastu un Siguldas komandas, ar 3:1 Salaspils un Baldones šahistus un nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Mālpils un Ādažu novadu pārstāvjiem.

Komandu kopvērtējumā otrajā vietā ierindojās mājinieki Mālpils šahisti (9 punkti) un trešajā vietā ādažnieki (7 p.). Tālākajās vietās ierindojās Salaspils (5 p.), Saulkrastu (arī 5 punkti, bet mazāks "mazo" punktu skaits atsevišķās partijās), Baldones (4 p.) un Siguldas (2 p.) komandas.

Individuāli pirmās vietas pie atsevišķiem galdiņiem izcīnīja trīs Inčukalna šahisti – Sergejs Kļimakovs (4,5 punkti no 6 iespējamiem) pie pirmā galdiņa, Artūrs Mihailovs (5 p.) pie trešā un Laura Kalandarova (5,5 p.) pie ceturtā galdiņa. Pie otrā galdiņa ceturtais uzvarētāju komandas pārstāvis Edmunds Kance individuāli sasniedza ceturto rezultātu, bet labākais izrādījās Jurijs Agafonovs no Ādažiem (6 p.).

Otrās vietas individuāli ieņēma Jānis Grasis (Ādaži), Ēriks Stivriņš (Salaspils), Ģirts Lielmežs un Krista Kanniņa (abi Mālpils), trešās – Jānis Visockis, Ilga Kļaviņa (abi Saulkrasti), Nikolajs Matvieks un Jānis Lelis (abi Baldone).

Pierīgas novadu sporta spēļu nākamais posms paredzēts 23. februārī, kad Plaužu ezerā Ogres novadā risināsies sacensības zemledus makšķerēšanā.