12.02.2014 17:48

Salaspils skolu dambretes mačā intriga līdz pēdējai kārtai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils skolu dambretes mačā intriga līdz pēdējai kārtai Vitauts Budreika

Ikgadējā Salaspils skolu komandu dambretes mačā otro gadu pēc kārtas tikai ar viena punkta pārsvaru uzvaru izcīnīja Salaspils 1. vidusskolas skolēni.

Sacensībās piedalījās Salaspils 1. un 2. vidusskolas labākie 1.–4. klašu dambretisti – pa piecām meitenēm un pieciem zēni no katras skolas.

Pirms savstarpējā mača abu Salaspils skolu komandu dalībniekiem tika dota vienreizēja iespēja iesildīties, spēlējot simultānspēles seansu ar 2013. gada pasaules čempioni starptautiskajā dambretē kadetiem Jeļenu Česnokovu. Kaut arī sportiskais līmenis bija krasi atšķirīgs, diviem Salaspils skolēniem – Denisam Kromkinam un Tīnai Osītei – izdevās panākt neizšķirtu, savukārt Krists Vidzis pat spēja uzvarēt trīspadsmit gadīgo rīdzinieci, portālu "Apriņķis.lv" pavēstīja informācijas un ziņu platforma "Salaspils A–Z".

Abu Salaspils skolu komandu savstarpējā sacensībā intriga saglabājās līdz spēles pēdējai piektajai kārtai. Pirmajās divās kārtās pārāki bija 1. vidusskolas dambretisti, savukārt trešajā un ceturtajā kārtā arī Salaspils 2. vidusskolas skolēni apliecināja, ka nav ar pliku roku ņemami un ir gudri un meistarīgi dambretes spēlētāji. Izšķirošajā piektajā kārtā mazliet pārāki tomēr izrādījās 1. vidusskolas skolēni.

Individuāli labākos rezultātus uzrādīja Mārtiņš Budreika no 1. vidusskolas puišiem (viņš uzvarēja visās piecās partijās) un Viktorija Tarasova no 2. vidusskolas meitenēm.

Ikgadējais Salaspils skolu komandu dambretes mačs tika organizēts ar Dambretes attīstības biedrības atbalstu, kas vairākās Latvijas skolās realizē projektu "Bērnu prāta spēju attīstīšana ar dambretes spēli". Dambretes attīstības biedrības valdes priekšsēdētājs Vitauts Budreika uzsver, ka dambretes spēles skolā galvenais uzdevums ir nevis sagatavot augstas klases sporta meistarus, bet gan trenēt un attīstīt skolēnu prātu, veicināt un uzlabot atmiņu un iztēli.