12.02.2014 11:06

Mazie siguldieši izcīna Latvijas čempiones un vicečempiona titulus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas čempionāta finālturnīrā 64 lauciņu dambretē desmit gadus veco grupā sekmīgi startējuši Siguldas sporta skolas audzēkņi, kuri izcīnījuši trīs medaļas.

Divas dienas Siguldā notikušajā turnīrā piedalījās pa desmit labākajiem puišiem un meitenēm, kas tiesības startēt finālā bija nopelnījuši ar veiksmīgu sniegumu Latvijas Skolēnu sporta spēlēs. Viņu vidū bija arī pieci siguldieši.

U-10 pamatturnīrā meitenēm pirmo vietu izcīnīja Kristīne Urtāne, kura deviņās partijās izcīnīja piecas uzvaras, trīs reizes nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja vienu zaudējumu, savācot 13 punktus no 18 iespējamiem. Viens punkts mazāk bija četrām viņas sāncensēm. Ne tik spoži Kristīnei veicās ātrspēles turnīrā, kurā viņa ar astoņiem punktiem ieņēma astoto vietu.

Divas otrās vietas zēnu turnīrā izcīnīja siguldietis Artūrs Jegurs. Pamatturnīrā viņš nopelnīja 14 punktus (sešas uzvaras, divi neizšķirti, viens zaudējums) un bija vienīgais, kurš spēja atņemt punktus turnīra uzvarētājam Klāvam Norenbergam no Liepupes – viņu partija beidzās neizšķirti. Savukārt ātrspēlē viņi abi nopelnīja pa 16 punktiem, tomēr pirmo vietu arī šajā turnīrā ieņēma Klāvs, bet Artūrs bija otrais.

Puišu sacensībās piedalījās vēl trīs Siguldas sporta skolas pārstāvji. Kristians Lelis pamatturnīrā un ātrspēles turnīrā ieņēma attiecīgi ceturto (12 p.) un sesto (8 p.) vietu, Rinalds Garkalns – attiecīgi sesto un ceturto, bet Roberts Bete – desmito un astoto.

Šīs nedēļas beigās notiks Latvijas čempionāta finālturnīri 64 lauciņu dambretē U-13 un U-16 vecuma grupās, tajos piedalīsies septiņi Siguldas jaunie dambretisti.