07.02.2014 14:09

Laurenču sākumskolas skolēni prognozē medaļas brāļiem Dukuriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laurenču sākumskolas skolēni prognozē medaļas brāļiem Dukuriem laurenci.edu.lv

Siguldas novada Laurenču sākumskolas skolēni izteikuši savas prognozes par to, kā Latvijas sportistiem veiksies Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Bērni kopā ar vecākiem par iespējamiem medaļniekiem nosaukuši tikai divus sportistus – skeletonistus brāļus Martinu un Tomasu Dukurus.

Bērni prognozēja, ka skeletonists Martins Dukurs izcīnīs zelta godalgu, bet viņa brālis Tomass Dukurs ierindosies trešajā vietā. Savukārt kamaniņu braucēji brāļi Šici pēc diviem braucieniem ieņems piekto vai sesto vietu. Bobsleja pirmā ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi, pēc bērnu domām, ierindosies sestajā vietā divniekos un astotajā vai devītajā vietā četriniekos.

Otra mūsu ekipāža ar Oskaru Ķibermani priekšgalā, visdrīzāk, būs no devītās līdz vienpadsmitajai vietai. Arī hokeja komandas panākumi Laurenču sākumskolas bērniem šķiet iespējami, jo prognozēts, ka tā ierindosies astotajā vai devītajā vietā. Viszemāk bērni kopā ar vecākiem novērtējuši mūsu slēpotāju izredzes, kur prognozēja, ka neviens no sportistiem neierindosies augstāk par trīsdesmito vietu.

"Mēs vēlējāmies saviem skolēniem parādīt, ka ilgstoši un mērķtiecīgi trenējoties, var ne tikai nokļūt olimpiādē, bet pat startēt tik veiksmīgi, lai iegūtu medaļas. Kopā ar skolotājiem nolēmām rīkot prognožu spēli, kur bērni kopā ar vecākiem aizpildīja anketas un noteica, kurš sportists, kurā vietā, viņuprāt, ierindosies," pavēstīja Laurenču sākumskolas direktore Sanita Ungura.

"Mums ir prieks, ka bērni var apspriesties ar vecākiem, lai izdomātu un sarindotu mūsu sportistu prognozētos panākumus. Tas ir ne tikai lielisks laiks, ko ģimenes pavada kopā, bet arī dod sportisko azartu, kas bērniem nepieciešams. Visus latviešu startus skatīsimies tiešraidēs skolā un noskaidrosim, kurš bijis visprecīzākais savās prognozēs."

Laurenču sākumskola Siguldā ir viena no jaunākajām skolām Latvijā – pirmo reizi tā durvis vēra pagājušā gada 1. septembrī, skolā mācās 131 skolēns no 1. līdz 6. klasei. Lai bērni būtu vispusīgi, būtiski rūpēties gan par viņu intelektuālo, gan fizisko attīstību, tādēļ skolā ikviens papildus apgūst sportu, mācoties distanču slēpošanu, vieglatlētiku un citus sporta veidus.