07.02.2014 11:16

Ķekavas florbolistes ceturto reizi sezonā pārspēj ādažnieces

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Latvijas dāmu florbola virslīgas čempionātā florbola klubs "Ķekava" pēc uzvaras pār FK "Ādaži" vienību pakāpies uz otro vietu. Rīgas atklātajā čempionātā vīriem Pierīgas komandām mainīgas sekmes.

Ceturtdienas spēlē Ķekavas sporta klubā laukuma saimnieces jau otrajā minūtē nonāca zaudētājās, taču ātri vien rezultātu izlīdzināja un pēc tam guva vēl četrus vārtus pēc kārtas. Beigās ķekavietes svinēja uzvaru 5:2, kas viņām savstarpējās spēlēs ar Ādažu komandu bija jau ceturtais panākums pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Dina Štāle un Gundega Vancāne. FK "Ādaži" sastāvā divus punktus par piespēlēm nopelnīja Ulrika Skakovska.

Virslīgas turnīra tabulā FK "Ķekava" ar 21 punktu 13 spēlēs ir otrajā vietā aiz Kocēnu "Rubenes" (36 p.). Līderēm seko Rīgas Stradiņa universitāte (18 p.), "Ķekavas Bulldogs" (15) un FK "Ādaži" (6 p.).

Tostarp kārtējās spēles Rīgas atklātajā čempionātā aizvadījušas trīs Pierīgas vīru komandas.

Ļoti pārliecinošu uzvaru 17:4 pār "Devils United" florbolistiem guva FK "Ikšķile" vienība, kuras labā pa trim vārtiem guva Kristaps Vidzis un Jānis Velbergs, kuram vēl arī trīs rezultatīvas piespēles. Uzvara arī FK "Ādaži" florbolistiem, kuri ar 11:7 pārspēja "RF Blice" komandu. Eduards Timofējevs izdarīja četrus precīzus metienus, Ralfs Gaubšteins trīs, bet Jānis Peičs nopelnīja piecus punktus par piespēlēm.

Zaudējumu – tikai otro šosezon – rezultatīvā spēlē ceturtdien piedzīvoja Carnikavas florbola komanda, kas viesos ar 11:12 piekāpās "Paw J" vienībai un līdz ar to zaudēja pirmo vietu Rīgas čempionāta Austrumu grupā. Liktenīgs carnikaviešiem bija trešās trešdaļas sākums, kad viņi pusotras minūtes laikā ielaida četrus vārtus un nonāca zaudētājos 7:11. Pa četriem rezultativitātes punktiem Gatim Lūsim (2+2) un Jānim Kozlovskim (1+3).

Rīgas čempionāta Austrumu grupas turnīra tabulā kārtu pirms pirmā posma beigām pirmās divas vietas ieņem FK "Ikšķile" (28 punkti) un Carnikava (26), bet Rietumu grupā pirmie ir ādažnieki (29 p.). Rīgas čempionāta pirmais posms ilgs līdz 14. februārim, kad komandas sadalīsies superlīgā un "Cerību līgā". Jau tagad skaidrs, ka visas trīs Pierīgas komandas turnīru turpinās spēcīgāko grupā.