05.02.2014 17:32

Tukuma un Babītes futbolisti trešie LFF Ziemas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tukuma un Babītes futbolisti trešie LFF Ziemas kausa izcīņā Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ziemas kausa izcīņā futbolā turnīros trijās vecuma grupās piedalījās piecas labākās jauniešu komandas pēc 2013. gada Latvijas jaunatnes čempionāta rezultātiem.

U-16 grupas (1998. g.dz.) turnīra dalībnieku vidū bija futbola kluba "Tukums 2000", Tukuma sporta skolas un sporta kluba "Babīte" apvienotā komanda, kas pērn Latvijas čempionātā ierindojās ceturtajā vietā. Šoreiz divu dienu sacensībās Rīgas Olimpiskā sporta centra hallē viņiem izdevās iekļūt starp laureātiem.

Tukuma un Babītes futbolisti vispirms nospēlēja neizšķirti 2:2 ar jaunatnes futbola "Skonto" komandu, kas vēlāk uzvarēja četrās pārējās spēlēs un kļuva par kausa ieguvēju. Nākamajā mačā "Tukums 2000"/Babīte piekāpās otrās vietas ieguvējai Liepājas sporta skolas vienībai 0:1, pēc tam ar 3:1 pieveica Rēzeknes klubu "Blāzma" un pēdējā cīņā nospēlēja 1:1 ar Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolu.

Par LFF Ziemas kausa izcīņas labāko vārtsargu tika atzīts "Tukums 2000"/Babīte komandas spēlētājs Adrians Misa. Savukārt turnīra labā uzbrucēja tituls tika Rūdolfam Fogelim, kurš guva vārtus visās spēlēs, izņemot zaudēto cīņu liepājniekiem. Divi precīzi sitieni Madara Liepiņlauska kontā, viens Ronaldam Smanam.

Latvijas Futbola federācijas rīkotā turnīra izveides mērķis ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.