05.02.2014 16:45

Ropažos, Siguldā un Saulkrastos aizvadīti novusa turnīri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos, Siguldā un Saulkrastos aizvadīti novusa turnīri www.ropazi.lv

Kā ierasts, ziemas mēnešos daudzviet Pierīgā tiek rīkoti galda spēļu turnīri. Februāra sākumā trijos novados norisinājās vietējā mēroga sacensības novusā.

Ropažu novada Zaķumuižā aizvadīts novada novusa turnīra otrais posms, kurā šoreiz piedalījās 11 spēlētāji, aizvadot spēles citam ar citu. Lielisku rezultātu sasniedza rīdzinieks Arnis Šimens – viņš uzvarēja visos desmit mačos līdz četrām uzvarētām partijām un tikai vienā ļāva pretiniekam uzvarēt trijās spēlēs. Tādējādi A. Šimens nopelnīja 29 punktus no 30 iespējamiem un izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu.

Otrajā vietā ierindojās Andris Briņķis no Zaķumuižas (20 punkti), trešajā – Aldis Volters no Rīgas (18 p.).

Ropažu čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem pa 13 punktiem savācis A.Briņķis un Matīss Deksnis no Līčiem, kurš šoreiz ieņēma ceturto vietu. Pa desmit punktiem ir Arnim Šimenam un pirmā posma uzvarētājam Valdim Čunkam, kurš šoreiz nepiedalījās.

Siguldas novada sacensībās, kas notika sporta skolas telpās, pēc apļa turnīra izspēles pirmo vietu izcīnīja Agris Miglāns. Otrais, zaudējot vienīgi čempionam, bija Vilis Rengarts. Trešo vietu negaidīti ieguva Andris Rozenbergs, atstājot ceturtajā vietā savu tēvu Gunāru. Dāmu konkurencē nepārspēta palika Regīna Gusarova.

Saulkrastu novada novusa čempionātā izspēlēta pirmā no plānotajām septiņām kārtām. Dāmu konkurencē labāko trijniekā iekļuva Sanita Tīberga, Vija Ivanova un Monta Tīberga, bet trīspadsmit vīru konkurencē labākos rezultātus sasniedza Andris Lapsiņš, Andris Andersons un Pēteris Visockis.