05.02.2014 15:04

Apstiprināts Latvijas III ziemas Olimpiādes logo

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas III Ziemas Olimpiādes organizatori – Siguldas novada pašvaldības, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji – apstiprinājuši Latvijas III ziemas Olimpiādes logo.

Latvijas III ziemas Olimpiādes logo idejas pamatā ir trīs informatīvie pamatelementi: Olimpiāde, ko simbolizē "O" burts, kārtas skaitlis, ko attēlo romiešu III, un ziema, ko ataino no pirmajiem diviem elementiem veidota sniegpārsliņa. Līdztekus askētiskajā logo saskatāmas arī lokā sanākušu cilvēku figūriņas, tā stāstot par olimpiskajiem principiem – galvenais ir piedalīties, nevis uzvarēt – kā arī par prieku, ko sacensības sagādā gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Logo autors ir aģentūras "F un S" mākslinieks Jānis Klaučs.

2013. gada oktobrī LOK Izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts, ka Latvijas III ziemas Olimpiāde 2014.gada 7.– 9.martā notiks Siguldā. Ziemas Olimpiādē piedalīsies Latvijas pilsētu un novadu komandas, kā arī visi labākie un spēcīgākie ziemas sporta veidu pārstāvji, tajā skaitā olimpieši, kas pirms tam būs startējuši XXII Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Kopumā Olimpiādē varētu piedalīties ap 600 Latvijas sportisti.

Sacensības atsevišķos sporta veidos risināsies arī Valmierā, Ventspilī, Tukumā un Priekuļos.

Paralēli Latvijas III ziemas Olimpiādei, Siguldā risināsies arī citi sporta un kultūras pasākumi. 8. martā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks jau tradicionālais sezonas noslēguma pasākums "Zvaigznes un karaļi".

Pēc Olimpiādes atklāšanas ceremonijas 7. martā ir plānots unikāls projekts, kurā uz vienas koncertu skatuves sportisti un mūziķi apvienosies koncertuzvedumā "Sports un mūzika". Plānota arī sporta konference un izstāde par Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.