03.02.2014 15:50

Ģirts Bricis ar uzvaru atklāj ziemas sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis un Sabīne Siliņa Ģirts Bricis un Sabīne Siliņa Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Ziemas sacensību šķēršļu pārvarēšanā galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Egano van Kadal no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux".

Sacensību sarežģītākais bija maršruts ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku bez ierobežojumiem. Pamatdistanci bez soda punktiem veica trīs sportiskie pāri, kuri sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar Egano van Kadal, kurš atkal bija nekļūdīgs un distanci veica 28,23 sekundēs. Otrajā vietā Linda Ansule ar Lemonu no Jaunmārupes ZS "Lielceri", kuri uzvarētājiem zaudēja trīs sekundes, bet trešā vieta vēl vienai kluba "Sport de Lux" pārstāvei Kristai Kristiānai Alksnei ar Lingo.

"Šīs bija tādas kā ieskrējiena sacensības pirms nākamnedēļ gaidāmā LJF ziemas čempionāta pirmā posma," LJF preses dienestam pastāstīja Ģirts Bricis. "Stallī, kur es trenējos, manēžā bija piesalis pamats un nevarēja ar zirgiem lēkt, tāpēc šis bija labs treniņš. Viss kārtībā, zirgi ir labi sagatavoti. Startēju ar trim, bet Egano izcīnīja uzvaru tāpēc, ka bija visprecīzākais un nekļūdījās."

Citos maršrutos uzvarēja ropažniece Sabīne Siliņa ar Oniksu (JSK "Mežstrazdiņi"), Anna Šellere ar Lavanderu no Baldones jātnieku sporta kluba "Telfas" un Aigars Bregže ar Callacado (ZS "Lielceri").

LJF ziemas čempionāta pirmā posma sacensības konkūrā paredzētas 8. februārī Kleistos.