03.02.2014 14:45

Jauno džudistu "desants" Saulkrastos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Starptautiskajās jauniešu džudo sacensībās "Saulkrasti 2014" piedalījās 30 komandu pārstāvji gan no Pierīgas, gan teju visiem Latvijas nostūriem, gan arī no Lietuvas un Baltkrievijas.

Šajā kompānijā solīdus rezultātus uzrādīja Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi no Ādažiem, Carnikavas un Saulkrastiem, kuri komandu vērtējumā ieguva trešo vietu, kā arī jaunie džudisti no Ulbrokas sporta kluba, Inčukalna novada Gaujas un Siguldas džudo kluba.

Sacensības norisinājās sešās vecuma grupās jauniešiem un divās grupās jaunietēm. Jaunākajā A grupā līdz astoņus gadus veciem zēniem (U-8) pirmās vietas savās svara kategorijās izcīnīja Aleksejs Kulakovs no Pierīgas BJSS un Arsenijs Gudejevs no Ulbrokas, otrās – Kristaps Gucaļuks un Niks Žogots no Inčukalna novada bērnu un jauniešu attīstības centra "Gauja", trešās – Timurs Trišins (Gauja) un Miks Nagliņš (PBJSS).

B grupā deviņus gadus vecajiem džudistiem divas trešās vietas ieguva siguldietis Emīls Indriksons un Roberts Bankevics no Pierīgas BJSS. Toties C grupā (U-10) Pierīgas novadu sportistiem piecas medaļas – Oskaram Ruikam no Siguldas sudrabs, bet ulbrokietim Vladislavam Ružanskim un PBJSS pārstāvjiem Eduardam Nikam, Kristapam Nartišam un Artūram Daukstam bronza.

Trīs uzvaras pierīdzniekiem E grupā (U-12). Tās izcīnīja Ričards Aizpurietis no Ulbrokas sporta kluba, kā arī Jānis Edgars Štrauss un Klāvs Gailītis no PBJSS. Pierīgas sporta skolas džudistam Leonam Laugam otrā vieta, bet Ioannam Nazarovam un Kirilam Popovam trešās.

Vecākajās grupās panākumu nedaudz mazāk. F grupā (U-14) otrais bija Valdemārs Gerke un trešais Andrejs Rižovs (abi PBJSS), bet H grupā (U-16) sudrabs Maksimam Tjutjunovam no Ulbrokas un bronzas Maksimam Marinam, Uldis Nartišam un Marekam Markānam (visi PBJSS).

Desmit godalgas trīs Pierīgas komandu pārstāves izcīnīja meiteņu sacensībās. D grupā (U-10) par uzvarētāju kļuva Lizete Jenerte, otru vietu ieguva Sabīne Kudle (abas PBJSS) un trešās vietas – Nika Motiļkova (Gauja) un Daniela Petrova (Sigulda). Vecākajā G grupā (U-14) uzvarētāju laurus plūca Aleksandra Nazarova un Elīza Jevstigņejeva (abas PBJSS), bet otrajās vietās ierindojās Elfa Leicāne (Gauja), kā arī Sofija Vlasova, Andra Nika un Vineta Alksne no Pierīgas BJSS.

Visvairāk medaļu – 17 zelta, 7 sudraba un 22 bronzas – sacensībās Saulkrastos ieguva Vsevoloda Zeļonija džudo skolas audzēkņi.