03.02.2014 09:54

Olimpieši pirms Sočiem iesildās Kordes trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārtiņš Onskulis Mārtiņš Onskulis www.infoski.lv

Brīvdienās Siguldā, Kordes trasē, notika Latvijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības kalnu slēpošanā. Dalībnieku vidū bija arī divi no pieciem sportistiem, kas šajā sporta veidā pārstāvēs Latviju Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Sacensības noritēja trijās disciplīnās vairākās vecuma grupās. Vīru elites grupā divas uzvaras izcīnīja Mārtiņš Onskulis, kurš bija labākais supergigantā un slalomā, bet milzu slalomā ierindojās piektajā vietā.

Cits Soču spēļu dalībnieks mārupietis Roberts Rode, kurš specializējas ātruma disciplīnās, ieņēma dalītu otro vietu supergigantā, bija otrais arī slalomā, bet milzu slalomā, kurā uzvarēja cits Mārupes kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks, tika diskvalificēts. Divas godalgotās vietas ieguva Daniels Fogelis, kurš ieņēma otro vietu supergigantā un trešo slalomā.

Dāmu konkurencē divas uzvaras – supergigantā un milzu slalomā – izcīnīja siguldiete Evelīna Gasūna, un abās šajās disciplīnās aiz viņas ierindojās Liene Bondare un Krista Vitkovska. Savukārt slalomā viņas visas trīs nefinišēja, un par uzvarētāju kļuva Līva Trektere.

Sacensībās jaunietēm trijās vecuma grupās lielākos panākumus guva Žanete Gedra, kura U-16 grupā bija labākā visās trijās disciplīnās. Karlīnai Lācei U-12 grupā divas uzvaras un viena otrā vieta, Katrīnai Sadovņikovai U-14 grupā viena pirmā un viena otrā vieta.

Jauniešiem divas uzvaras un vienu otro vietu U-14 grupā izcīnīja Mārtiņš Zvīnis. Divas pirmās vietas arī Žakam Gedram U-16 grupā, bet jaunākajā U-12 grupā labākais no Latvijas jauniešiem bija Emīls Ģērmanis, kurš bija labākais supergigantā, bet abās pārējās sacensībās piekāpās viesiem no Igaunijas.

Latvijas kausa izcīņas otrā kārta paredzēta marta sākumā.