27.03.2012 15:21

Zvejniekciemā volejbola tradīcijas tur godā

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Zvejniekciema jaunās volejbolistes izcīnījušas otro vietu 1992.-95. gadā dzimušo grupā un piekto vietu 1996.-99. gadā dzimušo grupā vienā no populārākajiem Latvijas skolu sporta pasākumiem – "Lāses kausa" izcīņā volejbolā.

Cilvēku resursi un entuziasms, tradīcijas, infrastruktūra – Saulkrastu novada Zvejniekciema vidusskolas direktors Andris Dulpiņš uzskaita galvenos faktorus, kas ļāvuši it kā necilajai lauku skolai gūt tik ievērojamus panākumus.


"Lāses kausa" pirmajā posmā, kas notiek visos Latvijas reģionos, šogad piedalījās 655 komandas no 254 skolām, kopskaitā 5800 dalībnieku. Sestdien "Skonto" hallē notikušajām finālsacenībām kvalificējās 116 komandas no 88 skolām.

A.Dulpiņš uzskata, ka Pierīgas reģions, kurā atlases sacensībās startēja 34 komandas, sastāva ziņā varētu būt viens no spēcīgākajiem: "Volejbolu spēlē Siguldā, Mārupē, Ādažos, Ropažos, Mālpilī – konkurence ir liela un izsisties uz finālu grūti." Par spīti tam Zvejniekciema vidusskola ne vien piedalījusies visos 11 līdzšinējos "Lāses kausa" finālturnīros, bet ir arī viena no panākumiem bagātākajām skolām. Šogad izcīnītā otrā vieta ir jau astotā reize, kad tās pārstāvji kļuvuši par turnīra laureātiem. Skolā mācās 280 bērni.

"Zvejniekciemā volejbolam ir tradīcijas jau kopš vidusskolas izveidošanas – gandrīz 50 gadu. Spēlē bērni, spēlē pieaugušie – draudzības turnīros, pašvaldību sacensībās. Skolas komandas piedalās arī Latvijas jaunatnes čempionātos un kausa izcīņās, valsts mēroga turnīros regulāri esam pirmajā sešniekā. Daži jau par mums smejas – vajagot pārdēvēt par Zvejniekciema volejbola skolu," ne bez lepnuma pauž Andris Dulpiņš. Viņš piezīmē, ka basketbolā vai florbolā viņējie diez vai būtu starp labākajiem, toties panākumi volejbolā to pilnībā kompensē. Skolā par panākumiem dažādos turnīros glabājas 140 kausi.

Bagātās tradīcijas gan ir tikai viena no Zvejniekciema volejbola fenomena sastāvdaļām. 2000.gadā pabeigta jaunās sporta zāles celtniecība. Bet, iespējams, pati svarīgākā, pēc vidusskolas direktora vārdiem, ir cilvēku resursi.

"Jāņem vērā, ka tie paši bērni, kas pēc stundām gandrīz katru dienu trenējas volejbolā, vēl arī dzied, dejo, apmeklē mākslas skolu. Pasākumu daudz, bieži tie notiek vienā laikā, tāpēc brīžam atrast kompromisu starp visām interesēm ir diezgan grūti. Noteikti jāatzīmē arī vecāku atbalsts un entuziasms, paldies, ka atļauj saviem bērniem brīvdienas pavadīt, braukājot pa turnīriem," tā A.Dulpiņš.

"Lāses kausa" finālturnīrā tika sveikti arī Siguldas Valsts ģimnāzijas pārstāvji, kuri izcēlās ar otro lielāko komandu skaitu pirmā posma reģionālajās sacensībās (23; vairāk bija tikai Daugavpils 12.vidusskolai – 30). Siguldas jaunie volejbolisti finālā startēja abos puišu turnīros (1992.-95. un 1996.-99. g.dz.), tomēr laureātu vidū viņiem šoreiz neizdevās iekļūt.