02.02.2014 15:57

Slēpotāji sacenšas par Siguldas "Lielo balvu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Slēpotāji sacenšas par Siguldas "Lielo balvu" www.siguldassports.lv

Svētdien Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā norisinājās sacensības "Sigulda Grand Prix 2014" distanču slēpošanā. Cīņa par uzvaru brīvā stila slēpojumā risinājās astoņās vecuma grupās.

Elites grupā vīriem 7 x 1,4 km distanci visātrāk veica siguldietis Raivis Zīmelis. Viņš par 24,6 sekundēm apsteidza Oskaru Muižnieku un par 53,7 sekundēm Juri Ģērmani no Carnikavas. Savukārt dāmām 4 x 1,4 km distancē pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja carnikaviete Laima Klauža. Otrās vietas ieguvēja Inga Mauliņa uzvarētājai zaudēja minūti un 43,1 sekundi. Trešajā vietā ierindojās Laura Indrāne, bet ceturtā bija Ilona Kārkliņa no Siguldas.

Sacensībās 1,4 km slēpojumā jauniešiem vecuma grupā līdz 12 gadiem uzvarēja rīdzinieki Samanta Krampe un Gustavs Lukstiņš, grupā līdz 14 gadiem – Katrīna Karsa (2,8 km) un Artūrs Krasts (3,6 km), grupā līdz 16 gadiem – Madara Zaķe (3,6 km) un Kārlis Fogelis (7 km) un grupā līdz 18 gadiem – Rūta Patmalniece (4,8 km).

Senioru grupās distancēs no 3,6 līdz 4,8 km pirmās vietas ieņēma Inese Zvirgzdiņa, Inguna Eglīte, Kaspars Kārkliņš, Guntis Jansons un Vilnis Kaģis.

Sacensības "Sigulda Grand Prix 2014" norisinājās Igaunijas–Latvijas–Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas projektā "SVS ActiveTour". Programma finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju.