02.02.2014 08:26

Pierīgas novadu sporta spēles sākas ar Babītes dambretistu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēles sākas ar Babītes dambretistu uzvaru Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar negaidīti lielu intrigu Babītes sporta kompleksā Piņķos aizritējušas Pierīgas novadu sporta spēļu pirmās sacensības.

Vietu sadalei bija nepieciešama gan papildrādītāju rēķināšana, gan pārspēles. Iesniegts arī rakstisks protests.

Turnīra nolikums paredzēja, ka katru komandu pārstāv četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Sacensībām pieteicās septiņu Pierīgas novadu kvarteti, kuri katrs ar katru aizvadīja savstarpēju maču. Par uzvaru pienācās divi punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle punktu.

Komandu turnīra noslēgumā izrādījās, ka vienādu "lielo punktu" skaitu – pa deviņiem no divpadsmit iespējamiem – ieguvušas uzreiz četras komandas. Tādēļ rīkotājiem nācās rēķināt "mazos punktus" jeb rezultātus atsevišķos mačos. Šī bilance (+33) par mata tiesu labāka izrādījās mājiniekiem Babītes dambretistiem, kuri tad arī kļuva turnīra uzvarētājiem. Benno Butulis, Indulis Paņko, Jānis Paņko un Saiva Paņko atsevišķos mačos guva četras uzvaras un pa reizei nospēlēja neizšķirti un zaudēja.

Pilnīgi vienāds "mazo punktu" skaits (pa +32) bija Baldones un Salaspils novada komandām, taču, tā kā savstarpējā cīņā uzvarēja baldonieši (7:1), otrā vieta pienācās viņiem. Trešajā vietā salaspilieši, bet ceturtajā Ropažu novada komanda, kurai no šīm četrām vienībām bija mazākais "mazo punktu" skaits (+29). Tālākajās vietās komandu vērtējumā ierindojās Stopiņu novads (3 p.), Mālpils novads (3 p.) un Mārupes novads (0 p.).

Tiesa, šie rezultāti pagaidām ir neoficiāli, jo turnīra rīkotāji saņēma rakstisku protestu, kurā apšaubīta divu Baldones komandas dalībnieku saistība ar novadu un līdz ar to tiesības piedalīties turnīrā.

Ne mazāk sīva cīņa risinājās arī individuālajā vērtējumā pie atsevišķiem galdiņiem.

Meistarīgāko dambretistu cīņās pie pirmā galdiņa vienādu punktu skaitu – 11 no 12 iespējamiem – savāca pasaules mērogā panākumus guvušais Guntis Valneris no Ropažu novada un Benno Butulis no Babītes. Uzvarētāja noskaidrošanai tika sarīkots papildmačs, kurā pārāks izrādījās G. Valneris. Trešajā vietā Aldis Krūmiņš no Salaspils.

Pie otrā galdiņa 11 punktus savāca Raivis Paegle no Baldones, apsteidzot Gunāru Zālīti no Salaspils (10 p.) un Alvi Buraku no Mālpils (8 p.). Pie trešā galdiņa labākais izrādījās Edgars Podnieks no Stopiņu novada (10 p.), aiz viņa Jūlijs Heniņš no Salaspils (9 p.) un Jānis Paņko no Babītes (8 p.).

Visbeidzot pie "dāmu galdiņa", izcīnot uzvaras visās sešās partijās, uzvarēja Ropažu novada pārstāve Antra Valnere. Otrajā vietā Saiva Paņko no Babītes un trešajā – Ginta Štrāla no Baldones (abām pa 8 p.).

Pierīgas novadu 2014. gada sporta spēles turpināsies ar šaha turnīru 15. februārī Mālpilī.