01.02.2014 20:14

Ulbrokas treneris palīdz florbola izlasei kvalificēties pasaules čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ainārs Juškēvičs (no kreisās) un Atis Blinds Ainārs Juškēvičs (no kreisās) un Atis Blinds Latvijas Florbola savienība

Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komandas treneris un florbola kluba "Ķekava" spēlētājs Ainārs Juškēvičs sekmē Latvijas valstsvienības iekļūšanu pasaules čempionāta finālturnīrā.

Valmierā notikušajā kvalifikācijas turnīrā cīņu par divām ceļazīmēm uz finālturnīru mājinieki sāka ar pārliecinošām uzvarām pār Ungāriju (9:2) un Lihtenšteinu (13:2). Taču trešajā spēlē nācās ar 4:6 piekāpties principiālajiem sāncenšiem no Norvēģijas, un pēdējā dienā Latvijas florbolistiem par katru cenu bija nepieciešama uzvara pār Itāliju.

Sestdienas mačs sākās pavisam nepatīkami – septītajā minūtē jau 0:2. Tomēr tad mājinieki pamazām spēja realizēt lielo teritoriālo pārsvaru, vēl līdz pirmās trešdaļas beigām izvirzījās vadībā, bet otrajā periodā guva vēl sešus vārtus. Beigās uzvara 11:5, otrā vieta turnīrā un tiesības piedalīties finālturnīrā, kas decembrī notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Ainārs Juškēvičs – pieredzējušākais spēlētājs šajā Latvijas komandā – piedalījās visās četrās spēlēs, guva četrus vārtus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras soda minūtes.