01.02.2014 14:11

Kamaniņās junioru divnieks sestais, komanda ceturtā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules junioru čempionātā kamaniņu sportā Īglsas trasē Austrijā Latvijas jaunie sportisti piedalījās cīņā par medaļām, tomēr pie godalgām netika.

Sestdien notikušajās sacensībās divnieku ekipāžām ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Krišu Matuzelu pirmajā braucienā uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet otrajā bija astotie ātrākie un sešpadsmit ekipāžu konkurencē ierindojās sestajā vietā.

No uzvarētājiem austriešiem Tomasa Štoja un Lorenca Kellera latvieši atpalika par 1,203 sekundēm, bet bronzas medaļas ieguvējiem vāciešiem Leflera/Štībinga zaudēja 0,893 sekundes.

Vēlāk notika komandu stafešu sacensības, kurās piedalījās desmit valstu kamaniņu braucēji. Latvijas junioru izlase, kuras sastāvā startēja siguldieši Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis, kā arī divnieks Putins/Matuzels, finišēja pēc divām minūtēm un 15,193 sekundēm, kas izrādījās ceturtais labākais rezultāts.

Ātrāki par Latvijas junioriem bija austrieši (2:14,133), amerikāņi (2:14,162) un krievi (2:15,012).

Jau ziņots, ka pasaules junioru čempionāta pirmajā dienā labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija R. K. Rozītis, kurš ieņēma piekto vietu.