31.01.2014 16:31

Kamaniņbraucējs Rozītis piektais pasaules junioru čempionātā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņbraucējs Rozītis piektais pasaules junioru čempionātā (papildināta) Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Siguldas kamaniņu braucējam Rikam Kristenam Rozītim līdz goda pjedestālam Īglsas trasē Austrijā notikušajās sacensībās pietrūka 0,057 sekundes.

Pēc pirmā brauciena siguldietis ieņēma ceturto vietu. Otrajā braucienā R. K. Rozītis uzrādīja piekto rezultātu un zaudēja vienu vietu austrietim Gleiršeram. Par pasaules junioru čempionu kļuva šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs junioru konkurencē Tonijs Grēfe no Vācijas.

Riks Kristens Rozītis, kurš Pasaules kausa kopvērtējumā bija ceturtais, bet Eiropas junioru čempionātā Siguldā trešais, viņam summā zaudēja 0,221 sekundi.

18. vietā 41 dalībnieka konkurencē, sacenšoties ar vairākus gadus vecākiem kamaniņu braucējiem, ierindojās Kristers Aparjods no Saulkrastiem. Atsevišķos braucienos viņš uzrādīja 17. un 18. rezultātu un divu braucienu summā no uzvarētāja atpalika par 1,433 sekundēm.

Savukārt Sējas novada pārstāvis Edgars Karnītis debijas reizē pirmajā mēģinājumā sasniedza 32. laiku, no līderiem atpaliekot par divām sekundēm, un neiekļuva starp 25 labākajiem kamaniņu braucējiem, kas veica otro braucienu.

Piektdien Īglsas trasē notika arī sacensības juniorēm. Labākā no Latvijas jaunajām sportistēm bija Ulla Zirne, kura ir tikai viena no septiņiem pasaules junioru čempionāta dalībniekiem, kas kvalificējušies ziemas olimpiskajām spēlēm. Diemžēl labāko desmitniekā siguldietei iekļūt neizdevās – 11. vieta. Uzvarēja Andrea Fetere no Itālijas, Ulla viņai zaudēja 0,601 sekundi.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem divu braucienu summā ieņēma 23. vietu (+1,006 s). Vienu pozīciju zemāk finišēja rīdziniece Alise Evelīna Mitkus (+1,349 s), bet Anda Upīte no Sējas pirmajā braucienā ierindojās 30. vietā un otrajam braucienam nekvalificējās.

Sestdien paredzētas divnieku ekipāžu sacensības un komandu stafete.

(papildināta ar pēdējām trim rinkopām)