30.01.2014 17:04

"DPA Cycling Team" riteņbraucēji tēmēs uz Riodežaneiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"DPA Cycling Team" komanda un Pēteris Janevics "DPA Cycling Team" komanda un Pēteris Janevics Ieva Lūka, LETA

Kalnu riteņbraukšanas MTB XCO (Mountain Bike Olympic Cross Country) komandas "DPA Cycling Team" mērķis būs sagatavot Latvijas sportistus dalībai 2016. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

"DPA Cycling Team" sastāvā 2014. gadā startēs četri sportisti, kuri jau vairākus gadus sevi apliecinājuši dažādās riteņbraukšanas sacensībās Latvijā un pasaulē. Jaunās komandas kapteinis būs Reinis Andrijanovs, viņa komandas biedri – divkārtējais Latvijas MTB Cross Country čempions Matīss Preimanis, Latvijas XCO čempions Kristofers Rācenājs un Latvijas MTB maratona čempions, Latvijas Olimpiskās vienības jaunatnes B sastāva dalībnieks ikšķilietis Pēteris Janevics. Komandas menedžera lomu uzņēmies Ivo Irbe, kurš pats bijis profesionāls sportists un guvis neatsveramu pieredzi darbā ar Latvijas kalnu riteņbraukšanas komandām.

"DPA Cycling Team" izveidota, pateicoties IT kompānijas "DPA" atbalstam, kas vēlas attīstīt MTB riteņbraukšanas kultūru Latvijā, atbalstīt jaunus un talantīgus sportistus un sniegt viņiem unikālu iespēju parādīt sevi ne tikai Eiropas, bet arī visas pasaules un pat olimpiskajā mērogā. "DPA Cycling Team" būs pirmā Latvijas MTB velokomanda, kas reģistrēta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) vietnē uci.ch.

"Mēs esam gandarīti, ka ir izdevies nokomplektēt pasaules līmeņa MTB velokomandu ar spēcīgiem un spējīgiem sportistiem, kuriem ir ne tikai vēlme sevi pierādīt un parādīt labāko sniegumu, lai iegūtu iespēju piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet arī visas dotības, lai to paveiktu. Šī projekta mērķis nav tikai atbalstīt velosportu un Latvijas labākos riteņbraucējus, bet gan, piešķirot velokomandai īpašu unikalitāti un ambīciju, veicināt "DPA" kā zīmola atpazīstamību gan Latvijā, gan ārvalstīs," pavēstīja "DPA" valdes loceklis Sandis Kolomenskis.

Loģiska pēctecība velokomandas izveidei ir divu gadu projekts "Go Rio!", kas ietver sportistu sagatavošanās posmu, dalību visās nepieciešamajās kvalifikācijas sacensībās, kā arī pašu dalību olimpiādē. "Go Rio!" radīs visus nepieciešamos priekšnosacījumus Latvijas MTB riteņbraucējiem piepildīt sapni – parādīt savas prasmes un sniegumu Riodežaneiro.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldonis Vrubļevskis "DPA Cycling Team" komandas izveidošanu ar mērķi kvalificēties olimpiskajām spēlēm Rio novērtējis kā ļoti apsveicamu iniciatīvu, ņemot vērā, cik populāra riteņbraukšana ir kļuvusi Latvijā pēdējos gados.

"Šie puiši, ieguldot savu laiku, enerģiju, spēku un cīņas sparu, sasniegs savu mērķi, ja ne divos, tad sešos gados – latvieši kalnu riteņbraukšanā būs! Novēlu viņiem veselību, jo kalnu riteņbraukšanas olimpiskā disciplīna ir ļoti smags sporta veids. Lai nemazinās cīņas spars, lai sportisti nezaudē savu mērķi!" novēlēja LOK prezidents.

Velokomandas debijas sezona sāksies jau šā gada februārī, kad tā pārstāvēs Latviju augstākā ranga UCI MTB sacensībās "Cyprus Sunshine Cup-Afxentia" Kiprā. Līdz sezonas noslēgumam kopumā paredzēta dalība 20 sacensībās, no kurām svarīgākās ir Eiropas čempionāts jūnija sākumā Vācijā un pasaules čempionāts septembrī Norvēģijā. Latvijā puiši piedalīsies tikai vienās sacensībās – Latvijas čempionātā XCO krosā jūlijā.