30.01.2014 10:47

Saulkrastu basketbolisti uzvar čempionus un izvirzās līderos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu basketbolisti uzvar čempionus un izvirzās līderos www.basket.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas kārtējā spēlē Saulkrastu komanda viesos pārspēja pagājušā gada LBL3 čempionus "Dārznieks"/Cēsis basketbolistus un pirmie sasniedza sezonā izcīnītu 15 uzvaru atzīmi.

Gandrīz visas spēles gaita saulkrastieši bija vadībā, taču viņu pārsvars tikai retu reizi pārsniedza desmit punktus. Trešajā ceturtdaļā cēsnieki samazināja starpību līdz minimumam, bet 33. minūtē pirmo un, kā izrādījās, vienīgo reizi izvirzījās vadībā (54:53). Saulkrastu basketbolisti nekavējoties atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas un slideno pārsvaru nosargāja līdz pamatlaika beigām – 64:59.

Viesu labā Toms Provejs guva 20 punktus, Reinis Birznieks savāca 15 punktus un 17 atlēkušās bumbas, bet Jānis Lāčaunieks atzīmējās ar 14 punktu guvumu.

Saulkrastu komanda kļuvusi par vienīgo LBL trešās divīzijas turnīra tabulas līderi – 15 uzvaras un tikai divi zaudējumi. Viņiem seko Salacgrīvas klubs (14-2), BK "Sigulda" (14-3) un Carnikava (13-5). Piektdien siguldieši savā laukumā uzņems Rugāju basketbolistus.