29.01.2014 10:11

Salaspils juniori izcīna sudrabu Lietuvā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Starptautiskajā frisbija turnīrā "Ledinis Diskas 2014" Lietuvā otro vietu izcīnījusi Salaspils frisbija kluba junioru komanda "Salaspils Jr", kas finālā piekāpās Lietuvas stiprākajai komandai "Vorai".

Lietuvas turnīrs "Ledinis Diskas" notika jau trešo gadu. Turnīrā piedalījās astoņas komandas – septiņas no Lietuvas, kā arī Salaspils komanda no Latvijas.

Pirmajā spēlē Salaspils juniori tikās ar "Mariu Meškos" no Klaipēdas, kurus izdevās pārsteigt ar pacietīgu izspēli līdz pat uzbrukuma beigām (11:9). Otrajā spēlē pret "KossMix" (Viļņa) izdevās salīdzinoši viegla un pārliecinoša uzvara (11:3). Pēdējā apakšgrupas spēle pret "Velniai" ritēja punkts punktā, taču beigas labāk padevās Salaspils komandai, un rezultātā uzvara 11:9, kas nodrošināja pirmo vietu grupā un pateicīgāku pretinieku pusfinālā, informēja Latvijas Frisbija federācijā.

Pusfinālā Salaspils komanda tikās ar "Double Z". Spēles sākumā pretiniekiem izdevās izvirzīties vadībā, bet Salaspils komanda turpināja spēlēt pārliecinošu un drošu spēli, cītīgi strādāt aizsardzībā, un beigās "Salaspils Jr" izcīnīja uzvaru un tiesības spēlēt finālā (11:9). Otrā pusfināla mačā "Vorai" pārliecinoši uzvarēja "Mariu Meškos"(11:5).

Finālā Salaspils tikās ar favorītiem Viļņas apgabala "Vorai". Sākumā komandas spēlēja līdzīgi, un brīžiem vadībā bija latvieši, brīžiem lietuvieši. Spēles vidū lietuviešiem izdevās dažu punktu izrāviens, ko, cenšoties samazināt, Salaspils komanda pieļāva nevajadzīgas kļūdas, kā rezultātā pretinieku pārsvars tikai palielinājās. Salaspiliešiem zaudēto neizdevās atgūt un beigās nācās samierināties ar otro vietu (8:13).

Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Salaspils komandas spēlējošais treneris Reinis Otisons.