28.01.2014 15:16

Ādažos uz Vējupes ledus sacenšas motobraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ādažos uz Vējupes ledus sacenšas motobraucēji Guna Mūkina

Ādažos, Vējupē, aizvadīti Latvijas čempionāta pirmie divi posmi ziemas motokrosā un skijoringā, kuros sacentās aptuveni 200 dažādas pieredzes un meistarības motosporta entuziastu no dažādām Latvijas vietām.

Latvijas Skijoringa federācijas un Latvijas Alternatīvās motosporta asociācijas rīkotajās sacensībās mājinieku "MX Ādaži" komandas pārstāvis Kārlis Bole juniors abas dienas uzvarēja kvadriciklu "Open" klasē, bet pieredzējušais Leons Kozlovskis krosa motociklu klasē ar radzēm pēc neveiksmes pirmajā dienā – izstāšanās trešajā braucienā un sestā vieta summā – otrajā dienā uzvarēja visos trijos braucienos. Pirmajā dienā šajā klasē labākais bija Artūrs Brencis.

Sacensībās krosa motocikliem bez radzēm pirmajā dienā uzvarēja Edgars Siliņš, otrajā – Juris Skuja. Citās motokrosa klasēs uzvaras abās dienās svinēja Atis Breds (kvadricikli junioriem), Andris Petrovskis (kvadri 4x4) un Valters Logins (solo klase junioriem).

Labākos skijoringa sacensībās noteica septiņās klasēs. Lielajā meistaru klasē gan sestdien, gan svētdien pārāki pār konkurentiem bija Alvis Priedītis un Āris Frejs, Lielajā tautas klasē nepārspēti palika Dainis Gailis ar Oļegu Hatuļevu, Mazajā tautas klasē – Gints Selderiņš ar Ingu Bahmani, bet Retro tautas klasē – Uģis Alksnis ar Jāni Slavenu.

Mazajā meistaru klasē pa vienam panākumam guva Kristaps Dundurs un Indars Mucenieks, kā arī Edgars Siliņš un Arvis Dunkulis, Veterānu skijoringa klasē – Ivars Vasiļjevs/Uģis Andersons un Laimonis Sprukulis/Reinis Tilaks, bet Jauniešu skijoringa klasē pirmo vietu ieņēma Normunds Liepiņš un Kaspars Iesalnieks.



Plašāka fotoreportāža par sacensībām skatāma šeit.