28.01.2014 12:13

Stopiņu jaunie handbolisti iekļūst Latvijas čempionāta finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu jaunie handbolisti iekļūst Latvijas čempionāta finālā Latvijas Handbola federācija

Latvijas jaunatnes handbola čempionātā jaunākajā D2 vecuma grupā (2002. g. dz.) Ulbrokas komanda nodrošinājusi vietu labāko piecniekā. Salaspiliešiem un olainiešiem būs jāsacenšas par sesto vietu.

Aizvadītās nedēļas nogalē Ludzā un Vaiņodē notika D2 grupas apakšgrupu turnīru otrās kārtas spēles. Ludzā divu Pierīgas novadu jauno handbolistu savstarpējā mačā Stopiņu komanda ar 19:10 (9:7) uzvarēja Salaspils sporta skolas vienību. Stopiņieši vēl ar 27:13 apspēlēja Skrīveru puišus, kā arī piedzīvoja zaudējumus spēlēs ar kluba "Celtnieks" Rīgas komandu (13:16) un mājiniekiem ludzāniešiem (12:25).

Savukārt Salaspils zēni sīvā cīņā uzvarēja Skrīverus 18:17, nospēlēja neizšķirti 11:11 ar rīdziniekiem un piekāpās laukuma saimniekiem 8:26. A grupas turnīra tabulā pēc diviem apļiem pirmo vietu ieņēma Ludzas komanda (15 punkti), kurai sekoja Stopiņi (11 p.) un Salaspils (7 p.).

Nolikums paredz, ka finālturnīrā par 1.–5. vietu piedalās divu apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākie trešās vietas ieguvēji. Tā kā otrās grupas trešajā pozīcijā esošie Vaiņodes handbolisti bija nopelnījuši desmit punktus, Salaspils sporta skolas komandai maija sākumā paredzētais "Final 5" turnīrs iet secen. Tajā piedalīsies Stopiņu, Ludzas, Dobeles, Jūrmalas un Vaiņodes puiši.

Tostarp B grupas otrās kārtas turnīrā Olaines jaunie handbolisti guva vienu uzvaru (20:5 pār Auci) un piedzīvoja trīs zaudējumus – 8:10 pret Dobeles sporta skolu, 15:18 pret Vaiņodi un 11:16 pret Jūrmalu. Noslēguma tabulā olainieši ar sešiem punktiem ieņēma ceturto vietu un kopā ar Salaspils sporta skolu piedalīsies viena apļa turnīrā par 6.–10. vietu.

D2 grupas turnīra rezultatīvākais spēlētājs pēc aizvadītajiem diviem posmiem ir Stopiņu handbolists Ernests Ritvars Grava, kurš astoņās spēlēs guvis 50 vārtus, liecina Latvijas Handbola federācijas informācija.