28.01.2014 11:31

Carnikavieši pārvar krīzi un uzvar Iecavas basketbolistus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Briedis Kristaps Briedis Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā Carnikavas komanda savā laukumā dramatiskā spēlē pārspēj Iecavas klubu "Dartija" un gūst trīspadsmito uzvaru sezonā.

Līdz otrās ceturtdaļas vidum mājinieki droši turēja spēles grožus savās rokās (32:18). Taču tad iecaviešu grozam it kā tika uzlikts "vāciņš" – nākamajās deviņās minūtēs garām lidoja 17 carnikaviešu metieni pēc kārtas. "Dartijas" basketbolisti nevilcinājās to izmantot, un otrā puslaika sākumā ar neticamu 25:0 izrāvienu viņi jau bija vadībā 43:32.

Laukuma saimniekiem tomēr izdevās pārvarēt ieilgušo krīzi, realizēt pārsvaru cīņā pie groziem un atgūt precizitāti metienos. Līdz ceturtās ceturtdaļas vidum starpība tika sadeldēta līdz minimumam, bet tad, gūstot desmit punktus pēc kārtas, Carnikavas basketbolisti nodrošināja izšķirošo pārsvaru 72:63 trīs minūtes līdz pamatlaika beigām. Beigās nervoza uzvara 76:72.

Galvenie nopelni uzvaras kaldināšanā bija Kristapam Briedim. Viņš sasniedza sezonas personisko rezultativitātes rekordu 27 punkti, kā arī izcīnīja 26 atlēkušās bumbas, kas ir LBL trešās divīzijas sezonas rekords. Rolands Dovgjallo pievienoja 12, Jānis Ābols 10 punktus.

LBL3 turnīra tabulā Carnikavas komanda ar 13 uzvarām 18 spēlēs ir piektajā pozīcijā aiz Saulkrastu, Salacgrīvas (pa 14-2) un Siguldas (14-3) klubiem.