27.01.2014 17:21

Badmintonistiem medaļas bija, pietrūka zelta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Badmintonistiem medaļas bija, pietrūka zelta Siguldas badmintona klubs

Siguldas badmintona kluba pārstāvji nedēļas nogalē piedalījušies vienā no nozīmīgākajiem starptautiskajiem turnīriem Latvijā – "Babolat Riga Open 2014".

Trīs medaļas dāmu turnīros izcīnīja siguldiete Jekaterina Romanova. Vienspēļu pusfinālā viņa ar 21:18, 21:12 apspēlēja Kati Krētu Marranu no Igaunijas, bet finālā piekāpās pieredzējušākajai rīdziniecei Kristīnei Šeferei 9:21, 9:21 un noslēgumā ieņēma otro vietu.

Otrā vieta J. Romanovai arī dāmu dubultspēļu turnīrā, kurā viņas partnere nu jau ierasti bija Vītaute Fomkinaite no Lietuvas. Izšķirošajā spēlē par pirmo vietu viņas triju setu cīņā zaudēja igaunietei K. K. Marranai un Helinai Rītelai 19:21, 21:18, 14:21. Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā Jekaterina kopā ar Kārli Vidasu pusfinālā piekāpās nākamajiem čempioniem Igaunijas badmintonistiem Kristjanam Kaljurandam un Laurai Tombandai, bet mačā par trešo vietu uzvarēja Ediju Līviņu un Aiju Popi 21:19, 21:15.

K. Vidasam vīru vienspēļu turnīrā pēc zaudējuma 13:21, 16:21 astotdaļfinālā lietuvietim Edgaram Slušnim nācās samierināties ar devīto vietu. Zīmīgi, ka vienspēlēs Lietuvas badmintonisti ieņēma pirmās piecas vietas. Dubultspēlēs veiksmīgākie no siguldiešiem bija Didzis un Pauls Gurecki, kuri ieņēma ceturto vietu.

Divas uzvaras Siguldas sporta skolas audzēkņi izcīnīja jauniešu turnīros. U-11 vecuma grupā meitenēm pirmo vietu ieguva Diāna Aleksejeva, trešo vietu – Arta Priedniece un ceturto vietu – Anna Kupča. U-13 grupā puišiem labākais izrādījās Gints Bērziņš. Ceturtās vietas vēl arī Dāvim Strazdiņam (U-11) un Amandai Azarovai (U-13).