26.01.2014 17:40

FK "Ādaži" gūst otro uzvaru, FK "Ķekava" divreiz zaudē līderēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Ādaži" gūst otro uzvaru, FK "Ķekava" divreiz zaudē līderēm Latvijas Florbola savienība

Latvijas virslīgas turnīrā florbolā dāmām nedēļas nogalē aizvadītas četras spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos.

Nozīmīgākais notikums laikam bija florbola kluba "Ādaži" otrā uzvara debijas sezonas trīspadsmit spēlēs. Mārai Stapkēvičai gūstot uzvaras vārtus trešās trešdaļas piektajā minūtē, ādažnieces ar 2:1 pārspēja pašreizējās čempiones Rīgas Stradiņa universitātes florbolistes. Zīmīgi, ka vienīgo līdzšinējo panākumu FK "Ādaži" spēlētājas bija guvušas pret RSU komandu un tieši ar tādu pašu rezultātu.

Dienu iepriekš Ādažu florbolistes savā laukumā uzņēma "Ķekavas Bulldogs" vienību un piedzīvoja zaudējumu 2:6. Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāts jau bija 5:0 viešņu labā. Uzvarētājām pa trim vārtiem guva abas rezultatīvākās komandas spēlētājas Inga Ametere un Aija Vancāne.

Divreiz divu dienu laikā – savā laukumā un viesos – nūjas krustoja FK "Ķekava" florbolistes un pārliecinošās sezonas līderes Kocēnu "Rubene", un abas reizes pārākas izrādījās vidzemnieces. Ķekavā laukuma saimnieces sīvā cīņā zaudēja 2:3, bet Kocēnos vienīgos vārtus FK "Ķekava" labā Elīna Drēziņa guva trešā perioda vidū, kad bumbiņa viņu vārtos jau bija pabijusi sešas reizes – 1:7.

Virslīgas turnīra tabulā "Rubenei" ir 36 punkti (14 spēlēs), FK "Ķekava" un RSU pa 18 (12), "Ķekavas Bulldogs" 15 (11) un FK "Ādaži" 6 (13).

No 28. janvāra līdz 1. februārim Valmierā notiks pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kurā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru Latvijas vīru valstsvienība sacentīsies ar Norvēģijas, Ungārijas, Itālijas un Lihtenšteinas komandām.