26.01.2014 15:03

Sudrabs pēdējās sacensībās pirms Sočiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sudrabs pēdējās sacensībās pirms Sočiem Krišjānis Grantiņš

Pasaules kausa izcīņu Latvijas kamaniņu braucēji svētdien Siguldā pabeiguši ar lielāko panākumu sezonā.

Pēdējās sacensībās pirms ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos Latvijas sportisti komandu stafetē izcīnīja otro vietu, kļūstot arī par Eiropas vicečempioniem.

Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis un divnieks Andris un Juris Šici veica veiksmīgus braucienus un finišēja pēc divām minūtēm un 13,835 sekundēm. Pārāki izrādījās vienīgi Krievijas kamaniņu braucēji, kuri finišu sasniedza par sekundes 35 simtdaļām ātrāk. Trešajā vietā 0,012 sekundes aiz mājiniekiem ierindojās Itālijas komanda, bet izteiktie favorīti vācieši, startējot ar rezerves sastāvu, palika tikai sestie.

"Tā kā komandu stafete tagad ir olimpiskā disciplīna, visiem pret to ir nopietna attieksme, un tā nav nekāda izprieca pēc individuālajām sacensībām. Notiek konkurence par vietu sastāvā, katram gribas pacīnīties par medaļu," skaidroja Juris Šics. Brālis Andris piebilda: "Konkurenti bija ļoti spēcīgi, to pierādīja individuālās sacensības. Paldies komandas biedriem, kuri veica labus braucienus, treneriem un visiem citiem, kas palīdzēja. Ar sudrabu esam ļoti apmierināti."

Junioru Pasaules kausa pēdējā posmā Oberhofas trasē Vācijā sestdien komandu stafetes sacensībās trešo vietu ieņēma Latvijas kamaniņu braucēji Alise Evelīna Mitkus, Kristers Aparjods un Kārlis Krišs Matuzelis/Kristens Putins.

Savukārt svētdien Siguldā pirms komandu stafetes notika sacensības vīriem, kurās goda pjedestāla pakājē, ierindojoties ceturtajā vietā, palika Mārtiņš Rubenis. Braucienos viņš uzrādīja ceturto un trešo rezultātu un summā no bronzas medaļas laureāta itālieša Dominika Fišnallera atpalika par 0,137 sekundēm.

Par Pasaules kausa posma un Eiropas čempionāta uzvarētāju kļuva titulētais Itālijas kamaniņbraucējs Armīns Cēgelers, kuram M. Rubenis zaudēja 0,450 sekundes, otrajā vietā Johaness Ludvigs no Vācijas.

"Jāsaka godīgi, ka šoreiz ir sāpīgi, jo Siguldā treniņnedēļa pagāja labi," atzinās Mārtiņš. "Vienīgais – mazas šaubas bija par to, ka mūsu slieces pie lielajiem mīnusiem tik labi neslīd. Tas iekšēji nospieda. Iespējams, ja no tā būtu ticis vaļā, būtu augstāk. Tomēr tas, kas izdevās, izdevās labi. Gribu arī lielu paldies pateikt līdzjutējiem. Es ticu, ka, ja pie TV ekrāniem Soču laikā, kad startēs Latvijas komanda, būs tikpat daudz līdzjutēju, tas mums palīdzēs. Turiet īkšķus!''

16. vietā precīzi vienu sekundi aiz Cēgelera vīru sacensībās ierindojās Inārs Kivlenieks. Kristapam Mauriņam pēc veiksmīga pirmā brauciena (8. vieta) otrais pagalam neizdevās – summā 20. vieta (+1,124 s). Savukārt Artūram Dārzniekam 26. pozīcija (+1,272 s). Eiropas čempionāta ieskaitē I. Kivleniekam 13., K. Mauriņam 17. un A. Dārzniekam 21. vieta.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā labāko divdesmitniekā iekļuva M. Rubenis (13. vieta), I. Kivlenieks (17.) un K. Mauriņš (19.).