24.01.2014 17:20

Kristers Aparjods uzvar junioru Pasaules kausa kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saulkrastu kamaniņu braucējs sezonas sliktāko rezultātu uzrāda junioru Pasaules kausa izcīņas pēdējā sestajā posmā, taču tas neliedz viņam pirmo vietu kopvērtējumā.

Piektdien Oberhofas trasē notikušajās sacensībās A grupas jauniešiem K. Aparjods ieņēma septīto vietu 48 dalībnieku konkurencē, uzvarētājam Niko Gleiršeram no Austrijas zaudējot 0,362 sekundes. 36. pozīcijā finišēja Edgars Karnītis no Sējas novada.

Tā kā Pasaules kausa kopvērtējumā ņem vērā piecus labākos rezultātus no sešām posmiem, Kristers summā saglabāja 415 punktus un tuvāko sekotāju N. Gleiršeru apsteidza par 25 punktiem. Trešo vietu ieņēma Teo Grubers no Itālijas (300 p.). Jāatgādina, ka šosezon jauniešu sacensībās Saulkrastu sportists izcīnīja divas uzvaras, vienreiz bija otrais un vienreiz trešais.

Piektdien Oberhofā notika arī sacensības jaunietēm, kurās, tāpat kā brālis, Kendija Aparjode ieņēma septīto vietu 32 kamaniņu braucēju konkurencē. Uzvarētājai un šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējai Svenjai Ēstreiherei no Vācijas viņa zaudēja 1,057 sekundes. Otra Latvijas jaunā kamaniņbraucēja Anda Upīte palika 30. vietā.

Sezonas kopvērtējumā K. Aparjode ieņēma sesto vietu un A. Upīte 26. vietu. Sestdien notiks sacensības junioriem.

31. janvārī un 1. februārī Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules junioru čempionāts.