24.01.2014 16:13

Rubenim un Tīrumai otrās vietas Nāciju kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rubenim un Tīrumai otrās vietas Nāciju kausa izcīņā Krišjānis Grantiņš

Latvijas kamaniņu braucēju sasniegtie rezultāti Sprinta kausa izcīņā vieš optimismu pirms nedēļas nogalē paredzētā Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma un Eiropas čempionāta Siguldā.

Piektdien notikušās "Latvia Travel" Sprinta kausa izcīņas sacensības vienlaikus bija arī tradicionālā Nāciju kausa izcīņa tiem sportistiem, kuri pēc sezonas ranga nav nodrošinājuši vietu Pasaules kausa pamatsacensībās. Dalībnieki veica pa vienam braucienam.

Vīru sacensībās trešo labāko rezultātu uzrādīja Mārtiņš Rubenis, kurš finišēja pēc 50,464 sekundēm. Mazāk par sekundes desmitdaļu ātrāki bija vācietis Johaness Ludvigs un Semjuels Ednijs no Kanādas. Nāciju kausa ieskaitē M. Rubenim otrā vieta aiz J. Ludviga.

Cerīgu septīto vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks, kurš starta rāvienā uzrādīja absolūti labāko rezultātu, bet finišā J. Ludvigam braucienā zaudēja 0,140 sekundes. 26. vietu ieņēma Kristaps Mauriņš (0,725 sekundes aiz J. Ludviga), trīs pozīcijas zemāk bija Artūrs Dārznieks (+0,779 s). Arī viņi abi kvalificējās Pasaules kausa pamatsacensībām ar attiecīgi 16. un 19. vietu Nāciju kausa vērtējumā.

39. vietu 40 dalībnieku konkurencē ieņēma 16 gadus vecais Roberts Millers (+2,924 s), kurš uz vietu Eiropas čempionāta pamatsacensībās nepretendēja.

Sprinta kausa dāmu sacensībās startēja 35 dalībnieces, kuru vidū gan nebija pēdējo gadu favorīšu no Vācijas. Ceturto vietu kopējā konkurencē un otro Nāciju kausa vērtējumā izcīnīja Elīza Tīruma. No Nāciju kausa izcīņas uzvarētājas amerikānietes Keitas Hansenas Elīza atpalika par 0,083 sekundēm, bet Sprinta kausa sacensību uzvarētājai vēl vienai ASV kamaniņu braucējai Erinai Hemlinai zaudēja 0,133 sekundes. Labāko trijniekā starp abām amerikānietēm iekļuva krieviete Tatjana Ivanova.

Pēc finiša Elīza atzina, ka braucienā pieļāvusi nelielas kļūdiņas: "Kļūdījos ceturtajā virāžā, tam tālāk sekoja ķēdes reakcija, un līdz galam visas trajektorijas netika izbrauktas. Manām sliecēm būtu labāk siltāks laiks, bet tad arī trase būtu vairāk izbraukta. Sals nodrošināja visām dalībniecēm vienādus apstākļus trasē."

Viena no pēdējām Eiropas čempionāta pamatsacensībām kvalificējās Ulla Zirne. Viņai 15. vieta Nāciju kausa un 22. vieta absolūtajā vērtējumā (+0,984 s). Paula Ābele ieņēma attiecīgi 23. un 30. vietu (+1,624 s), bet Saiva Dambīte, kura trasē uzrādīja 26. rezultātu, vēlāk tika diskvalificēta par tehnisko noteikumu pārkāpumu.

25 divnieku ekipāžu konkurencē brāļi Andris un Juris Šici ierindojās septītajā vietā 0,519 sekundes aiz pieredzējušā Itālijas dueta Oberštolcs/Grubers. Vienu pozīciju zemāk finišēja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,532 s), kuri Nāciju kausa ieskaitē bija otrie ātrākie. Abi Latvijas divnieki startēs Eiropas čempionāta pamatsacensībās.

''Mums šodien bija kuriozs gadījums, bet labi, ka tas notika šodien," pēc finiša pastāstīja Juris Šics. "Startā kājas izkrita no kamanu ragiem, nobraucām bez starta un labi, ka neizkritām no kamanām. Šajā sacensību modelī treneris pirms starta nedrīkst nākt klāt un noslaucīt "kalipšu" apakšas, kā tas ir ierasts. Domājams, ka tie jau bija apledojuši. "Pingvīnus" pat nepaguvām uzsist. ''

Sestdien plkst. 10.15 un 11.35 Siguldā paredzēti Pasaules kausa izcīņas posma un Eiropas čempionāta braucieni dāmām, bet 12.55 un 14.10 sacentīsies divnieku ekipāžas. Svētdien 9.35 plānoti pirmie braucieni vīriem (otrie 11.10), bet 13.40 notiks komandu stafetes sacensības. Skatītājiem ieeja par ziedojumiem SOS Bērnu ciematam.