24.01.2014 11:59

Mārupes basketbolisti galotnē zaudē RSU studentiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

BK "Mārupe" Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas otrā posma turnīru sācis ar neveiksmi, taču saglabā vietu turnīra tabulas vidusdaļā.

Ceturtdienas spēles lielāko daļu vadībā bija Rīgas Stradiņa universitātes basketbola komanda, kas lielāko pārsvaru visā mačā sasniedza jau pirmās ceturtdaļas beigās (24:12). Pirmā puslaika beigās mārupiešiem izdevās starpību samazināt līdz minimumam, bet otrā puslaika pašā sākumā arī panākt izlīdzinājumu (44:44).

Nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Mārupes basketbolisti beidzot arī izvirzījās vadībā (66:64) un bija priekšā vēl priekšpēdējās minūtes sākumā. Tomēr izšķirošajos brīžos vairāki viņu trīspunktu metieni mērķi nesasniedza, bet pretinieki aukstasinīgi realizēja soda metienus – zaudējums 77:82.

Gundars Brička BK "Mārupe" labā guva 24 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Mārtiņam Motivānam 17 gūti punkti, 7 bumbas pie groziem un 5 rezultatīvas piespēles, Edgaram Gribam 12 punkti, Rihardam Pāžem 10 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Mārupiešiem otrā posma ieskaitē, ņemot pirmā posma rezultātus, deviņās spēlēs ir trīs uzvaras un seši zaudējumi, kas viņus šobrīd ierindo turnīra tabulas sestajā vietā. Nākamā spēle viņiem paredzēta 31. janvārī viesos pret "Baltijas Tranzīta servisa" komandu.

Kā zināms, desmit labākās LBL otrās divīzijas komandas pēc pirmā posma rezultātiem (pa piecām no divām apakšgrupām) aizvadīs pa diviem mačiem ar pretējās grupas komandām. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies visas šīs desmit vienības plus divas labākās komandas no turnīra par 11.–19. vietu.