24.01.2014 11:08

Ulbrokas florbolisti pārspēj "kuršus" un uztur intrigu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti pārspēj "kuršus" un uztur intrigu Latvijas Florbola savienība

Gūstot septiņus vārtus trešajā trešdaļā, Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda gūst panākumu un saglabā teorētiskas izredzes iekļūt Latvijas virslīgas čempionāta izslēgšanas turnīrā.

Otro uzvaru pēdējās desmit spēlēs Ulbrokas florbolisti izcīnīja ceturtdien mājas spēlē pret Liepājas klubu "Kurši", kas turnīra tabulā atrodas astotajā vietā – pēdējā, kas garantē vietu izslēgšanas turnīrā.

Otrajā trešdaļā liepājnieki ieguva divu vārtu pārsvaru (3:1) un otrajā pārtraukumā devās, esot vadībā 4:3. Taču trešā perioda sākumā laukuma saimnieki, guvuši divus vārtus pusminūtes laikā, kļuva neapturami, raidīja bumbiņu vārtos vēl piecas reizes un izcīnīja uzvaru 10:6.

Pa diviem vārtiem mājinieku labā guva Kaspars Matuzonis un Ričards Gruziņš, bet Edžus Ceriņa kontā četri rezultativitātes punkti – vārti un trīs piespēles.

Pēc šī panākuma Ulbrokas/FS "Masters" komanda virslīgas turnīra tabulā pakāpusies uz 11. pozīciju un sešas spēles līdz pirmā posma beigām no astotajā vietā esošajiem "Kuršiem" atpaliek par 14 punktiem, vēl saglabājot teorētiskas cerības kvalificēties "play off" turnīram.

Trešajā vietā šobrīd ir florbola klubs "Ķekava", bet priekšpēdējā 13. vietā "Ķekavas Bulldogs".

Jāatgādina, ka nākamnedēļ Valmierā notiks pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kurā kopā ar laukuma saimniekiem par divām ceļazīmēm uz finālturnīru sacentīsies Norvēģijas, Ungārijas, Itālijas un Lihtenšteinas komandas. Vienīgais Pierīgas komandu pārstāvis Latvijas izlasē būs Ulbrokas/FS "Masters" treneris Ainārs Juškēvičs, kurš sezonu virslīgā pabeigs FK "Ķekava" spēlētāja statusā.

Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadītas arī Rīgas atklātajā florbols čempionātā. FK "Ādaži" ar 7:6 sīvā cīņā pārspēja Armijas florbola klubu – trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles Tomam Pilikseram. Savukārt Carnikavas komanda pēcspēles metienu sērijā pārspēja Saulkalni 6:5.

Austrumu grupā carnikavieši ieņem pirmo vietu, par trim punktiem apsteidzot FK "Ikšķile" florbolistus, bet Rietumu grupā ādažnieki ir otrie, par diviem punktiem atpaliekot no "Pārdaugavas Bigfoots".