21.01.2014 10:48

Zaķumuižas šautriņu metējam divas bronzas Saulkrastos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zaķumuižas šautriņu metējam divas bronzas Saulkrastos www.latviadarts.com

Latvijas čempionātā šautriņu mešanā, kas nedēļas nogalē notika viesnīcas "Minhauzena Unda" telpās Saulkrastos, piedalījās vairāk nekā 80 dalībnieku.

Individuāli par valsts čempioniem kļuva Elīna Putniņa, Madars Razma un Rolands Kovaļevskis jauniešu konkurencē. Savukārt pāru turnīros pirmās vietas izcīnīja Avelīna Lāce ar Kristīni Kuzmani un Madars Razma ar Aigaru Strēli.

No Pierīgas novadu pārstāvjiem Saulkrastos vislabāk veicās Rūdolfam Mežeckim no Ropažu novada Zaķumuižas. Individuālajā turnīrā viņš guva divas uzvaras apakšgrupas turnīrā, pēc tam uzvarēja trīs sāncenšus izslēgšanas turnīra pirmajās kārtās un tikai pusfinālā ar 1:4 piekāpās Ilvaram Draulim no Smiltenes. Mačs par trešo vietu nenotika, un abi pusfināla neveiksminieki saņēma bronzas godalgu. R. Mežeckis kļuva par bronzas laureātu arī pērn.

Pāru cīņās Rūdolfs Mežeckis līdzīgā kārtā izcīnīja trešo vietu kopā ar Ingu Trušinski no Vecumniekiem. Apakšgrupā un izslēgšanas turnīrā viņi izcīnīja pa divām uzvarām, bet pusfinālā ar 1:4 zaudēja vēlākajiem čempioniem Madaram Razmam un Aigaram Strēlim no Priekules.

No mājiniekiem saulkrastiešiem veiksmīgākā bija Signe Sinkeviča, kura dāmu individuālajā turnīrā piecās apakšgrupas cīņās guva divas uzvaras, taču izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 3:4 zaudēja Anitai Punculei. Neveiksme izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tika piedzīvota arī pāru cīņās, kur viņas partnere bija Diāna Grabčika. Savukārt Jānis Daukša vīru turnīra pirmajā posmā piedzīvoja divus zaudējumus un izslēgšanas turnīrā neiekļuva.