20.01.2014 10:48

Carnikavas slēpotājiem divas bronzas Madonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas slēpotājiem divas bronzas Madonā www.infoski.lv

Nedēļas nogalē sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils" aizvadītas Latvijas čempionāta pirmā posma un Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) reitinga sacensības slēpošanas sprintā.

Svētdien klasiskā stila distancē divas bronzas medaļas Latvijas čempionāta vērtējumā izcīnīja Carnikavas novada pārstāvji. Sprinta kvalifikācijā Juris Ģērmanis uzrādīja trešo rezultātu, bet finālā finišēja ceturtais. Ātrāki par viņu bija Jānis Paipals un Pāvels Ribakovs no Latvijas, kā arī Jauņus Drūsis no Lietuvas.

Latvijas čempionāta ieskaitē trešo vietu klasiskā stila sprintā izcīnīja Laima Klauža no Carnikavas, kaut finālā viņa ieņēma piekto vietu. Pirms viņas finišēja divas Latvijas slēpotājas, ieskaitot olimpieti Ingu Dauškāni, kā arī divas lietuvietes.

Dienu iepriekš "Smeceres silā" notika sacensības brīvā stila sprintā 1,1 km distancē, kurās dubultuzvaru izcīnīja Igaunijas slēpotāji Heidi Raju un Andres Kollo. Juris Ģērmanis pusfināla slēpojumā finišēja ceturtais un finālā neiekļuva, kopvērtējumā ierindojoties septītajā vietā. Latvijas slēpotāju konkurencē viņam ceturtā vieta.

Latvijas čempionāta otrais posms paredzēts februāra vidū Priekuļos.

Tostarp Rīgā, Uzvaras parkā, aizvadītas "Sport2000" slēpošanas sprinta sacensības vairākās vecuma grupās. Vairākiem Pierīgas novadu pārstāvjiem izdevās iekļūt starp godalgoto vietu ieguvējiem.

Dāmām uzvaru dienu pirms starta Madonā svinēja carnikaviete Laima Klauža, bet trešo vietu ieņēma Kristīne Veita no Siguldas. S12 vecuma grupā jaunietēm trešajā vietā ierindojās Kamilla Vanadziņa no Babītes novada, S16 grupā otrā bija Anna Konovalova no Vangažiem, bet S30 grupā otro vietu ieņēma Inga Mauliņa no Ikšķiles.

Vīru konkurencē V35 grupā pirmās divas vietas izcīnīja siguldieši Raivis Zīmelis un Toms Veits, V12 grupā jauniešiem otrajā vietā ierindojās Oskars Veits, bet V15 grupā – Viesturs Veits.

Bērnu sacensībās vairākās grupās starp laureātiem iekļuva siguldietis Helvijs Jānis Kārkliņš, mārupieši Anna un Oskars Mežaraupi, Ulrika un Patriks Garisoni no Rāmavas, kā arī Sibilla un Rūdolfs Vanadziņi no Piņķiem.