19.01.2014 16:57

Saulkrastietis uzvarējis junioru Pasaules kausa izcīņas posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastietis uzvarējis junioru Pasaules kausa izcīņas posmā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods ar otro uzvaru sezonā nostiprinājies Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderpozīcijās jauniešu konkurencē.

Pasaules kausa piektajā posmā Kēngizē trasē Vācijā Kristers Aparjods jauniešu sacensībās pirmajā braucienā uzrādīja ceturto rezultātu, toties otrajā bija pārliecinoši labākais un summā otrās vietas ieguvēju vācieti Markusu Švabu apsteidza par 0,079 sekundēm.

Šī Saulkrastu jaunajam sportistam bija otrā uzvara sezonā. Vēl viņš izcīnījis vienu otro, vienu trešo un vienu ceturto vietu un kopvērtējumā ir pirmajā vietā.

Otrs Saulkrastu kamaniņu braucējs Edgars Karnītis debijas reizē ieņēma 32. vietu, savam novadniekam zaudējot vairāk nekā septiņas sekundes.

Pārējie Latvijas sportisti Kēnigzē palika patālu no godalgotām vietām. Siguldietis Riks Kristens Rozītis junioru konkurencē ieņēma astoto vietu 25 dalībnieku konkurencē. Ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Matuzelu divnieku ekipāžu sacensībās ieņēma desmito vietu. Sacensībās jaunietēm saulkrastietes Kendija Aparjode un Anda Upīte ierindojās attiecīgi 12. un 25. vietā, bet juniorēm Alise Evelīna Mitkus nefinišēja otrajā braucienā.