19.01.2014 14:55

Kamaniņu braucēji Altenbergā atkārto sezonas labāko rezultātu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Altenbergā atkārto sezonas labāko rezultātu www.olimpiade.lv

Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā Vācijā Latvijas komanda stafešu sacensībās izcīnījusi ceturto vietu.

Šoreiz Latvijas izlasi pārstāvēja Ulla Zirne, Mārtiņš Rubenis un divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Distanci viņi veica divās minūtēs un 27,510 sekundēs, kas izrādījās ceturtais labākais rezultāts 12 komandu konkurencē.

Par uzvarētājiem nedaudz negaidīti kļuva Krievijas kamaniņu braucēji, kuriem latvieši zaudēja 1,940 sekundes. Otro vietu ieņēma kanādieši, trešo – vācieši, kuri, uzvarot četrās no sešām stafešu sacensībām, garantēja uzvaru kopvērtējumā. Latvijai komandu sacensībās sezonas summā piektā vieta.

Pirms komandu sacensībām notika Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējās sacensības dāmām. 17. vietu 24 dalībnieču konkurencē ieņēma Ulla Zirne, kura pirmajā braucienā ieņēma devīto vietu, taču otrajā uzrādīja tikai 20. rezultātu. Summā posma uzvarētājai un Pasaules kausa ieguvējai Natālijai Geizenbergerei no Vācijas Ulla zaudēja 1,424 sekundes.

"Izdevās abi braucieni. Tikai ledus kvalitāte mazinājās ik pēc brauciena, un labāku laiku nevarēju uzrādīt, lai kā arī gribētos. Arī uz nākamās nedēļas Pasaules kausa posmu un Eiropas čempionātu pieaugušajiem, kas notiks Siguldā, skatos pozitīvi un ar apņemšanos sevi pierādīt," pēc sacensībām atzina U. Zirne.

Bēdīgi klājās Elīzai Tīrumai. Pirmajā braucienā viņa palika pēdējā 24. vietā, bet otrajā braucienā nefinišēja. Kopvērtējumā pirms pēdējā posma Elīza ieņem 16. vietu, bet Ulla Zirne, kura izlaida divus iepriekšējos posmus, 27. vietu.

No 24. līdz 26. janvārim Siguldā notiks Eiropas čempionāts un Pasaules kausa izcīņas pēdējais devītais posms. Šīs pasaules labākajiem kamaniņu braucējiem būs pēdējās oficiālās sacensības pirms ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Piektdien no plkst. 11 risināsies Sprinta kausa izcīņas sacensības. 25. janvārī plkst. 10.15 un 11.35 paredzēti Pasaules kausa izcīņas posma braucieni dāmām, bet plkst. 12.55 un 14.10 sacentīsies divnieku ekipāžas. Svētdien plkst. 9.35 plānoti braucieni vīriem, bet plkst. 13.40 notiks komandu stafetes sacensības.