18.01.2014 15:23

Altenbergā labāko desmitā tikai Šici

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Altenbergā labāko desmitā tikai Šici Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pieticīgus rezultātus Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā Altenbergas trasē sasnieguši Latvijas kamaniņu braucēji – pirmajā desmitniekā izdevās iekļūt vienīgi siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem.

Divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Šici pirmajā braucienā sasniedza 11. rezultātu, taču teicami veica otro mēģinājumu (trešais labākais laiks) un summā ierindojās devītajā vietā. Uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam Andris un Juris zaudēja 0,620 sekundes.

"Treniņi liecināja, ka jābūt labam rezultātam, taču pirmajā braucienā "sapināmies meistarībā", un tad nācās labot savas kļūdas. Kā būtu, ja būtu pirmais brauciens izdevies? Mēs parasti tā nedomājam un netirzājam. Ir tā, kā ir, un jāiet tālāk,'' tā savu sniegumu komentēja Juris Šics.

18. vietu posmā ieguva otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Pirmajā braucienā viņi bija četrpadsmitie ātrākie, bet otrajā pieļāva rupju kļūdu startā un uzrādīja tikai 19. laiku.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā brāļi Šici ir astotajā vietā, bet Gudramovičs/Kalniņš ir sešpadsmitie.

Vīru sacensībās labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem ar izcīnītu 17. vietu bija Mārtiņš Rubenis. Braucienos viņš uzrādīja 20. un 14. rezultātu un summā uzvarētājam Feliksam Loham no Vācijas zaudēja 1,187 sekundes.

Kristaps Mauriņš ierindojās 19. vietā (braucienos 15. un 27. laiks), Inārs Kivlenieks 25. vietā (28., 19.), bet Pasaules kausa posma debitants Artūrs Dārznieks 31. vietā (29., 30.) 32 dalībnieku konkurencē.

Svētdien Altenbergā notiks sacensības dāmām un stafešu komandām. Paredzētas translācijas televīzijas kanālā LTV7.