18.01.2014 14:39

Abi Dukuri uz goda pjedestāla arī Īglsā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Abi Dukuri uz goda pjedestāla arī Īglsā www.fibt.com

Ceturto reizi pēc kārtas uz skeletona Pasaules kausa izcīņas posma goda pjedestāla stājušies siguldieši Martins un Tomass Dukuri. Sacensībās Īglsas trasē Austrijā Martinam piektā uzvara sezonas septiņos posmos, bet Tomasam trešā vieta.

Līderpozīcijas īsajā un salīdzinoši vieglajā Īglsas trasē Martins Dukurs pārņēma jau pirmajā braucienā, kurā par 0,04 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju un, visticamāk, galveno konkurentu Soču ziemas olimpiskajās spēlēs Aleksandru Tretjakovu no Krievijas.

Tomass Dukurs, spītējot slimībai, uzrādīja ceturto rezultātu, brālim zaudējot 0,71 sekundi un par sekundes trim simtdaļām atpaliekot no trešā labākā rezultāta īpašnieka amerikāņa Džona Deilija.

Otrajā braucienā, tāpat kā pirmajā, Martins startā Tretjakovam zaudēja dažas sekundes simtdaļas, taču finišā atkal sasniedza labāko laiku un Krievijas skeletonistu summā apsteidza par 0,25 sekundēm, izcīnīja kārtējo uzvaru un nostiprinājās pirmajā vietā Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Ņemot vērā, ka Krievijas skeletonisti nākamajā posmā neplāno startēt, Martins Dukurs ir pārliecinošs favorīts uz uzvaru Pasaules kausa izcīņā un arī pretendē uz "FIBT Triple Trophy" 100 000 eiro prēmiju, kas pienākas Sanktmoricas, Īglsas un nākamnedēļ Kēnigzē paredzētā posma uzvarētājiem.

Tostarp cīņā par trešo vietu Īglsā otrajā braucienā trešo labāko rezultātu sasniedza Tomass Dukurs, un tas viņam palīdzēja summā apsteigt gan Deiliju, gan krievu Sergeju Čudinovu, kurš ierindojās ceturtajā vietā. Martinam vecākais no brāļiem Dukuriem zaudēja 1,41 sekundi.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Tomass Dukurs saglabā trešo vietu.

Jau ziņots, ka piektdien skeletona sacensībās dāmām 19. vietā ierindojās Lelde Priedulēna.