17.01.2014 21:58

Siguldieši uzvar Bauskā, carnikavieši zaudē Cēsīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldieši uzvar Bauskā, carnikavieši zaudē Cēsīs www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas spēlēs siguldieši izcīnījuši divpadsmito uzvaru, bet carnikavieši piedzīvojuši piekto neveiksmi.

Basketbola klubs "Sigulda" viesos ar 90:55 pārliecinoši pieveica Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu. Pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars bija baušķeniekiem, taču otrās ceturtdaļas sākumā Siguldas basketbolisti pārņēma vadību. Otrā puslaika sākumā viesu pārsvars pirmo reizi sasniedza desmit punktus, bet pamatlaika pēdējās sešas minūtes siguldieši nospēlēja 18:2, gūstot pārliecinošu uzvaru.

Lielisku maču, turklāt spēlējot bez maiņām, BK "Sigulda" rindās aizvadīja Toms Bitītis. 40 minūtēs viņš guva 32 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un pārķēra trīs pretinieku piespēles. 16 punktus uzvarētājiem pievienoja Raimonds Rudzāts.

Carnikavas komanda piektdien izbraukumā ar 63:76 piekāpās pagājušā gada LBL3 čempioniem "Dārznieks"/Cēsis basketbolistiem, kuri šosezon turnīra tabulā gan atrodas krietni zemāk par carnikaviešiem.

Pagalam neveiksmīgs viesiem bija spēles sākums. Brīdī, kad carnikavieši guva otro grozu, cēsnieki jau bija iemetuši 15 punktus, bet 13. minūtē jau bija 28:9 viņu labā. Rāpties laukā no šīs "bedres" Carnikavas basketbolistiem gan izdevās diezgan sekmīgi – līdz pirmā puslaika beigām starpība tika sadeldēta uz pusi, bet ceturtās ceturtdaļas vidū bija vairs tikai "mīnus trīs" (54:57). Tomēr šajā brīdi "'dārznieki" atbildēja ar astoņiem punktiem un atjaunoja apmēram desmit punktu pārsvaru, ko arī nosargāja līdz beigām.

Labākais Carnikavas kluba rindās bija Kristaps Briedis, kurš guva 23 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. Pa desmit punktiem iemeta Jānis Ābols un Kaspars Čaupals.

LBL3 turnīra tabulā līderpozīcijas saglabā BK "Salacgrīva" (14-1). Viena uzvara mazāk ir Saulkrastu komandai, 12 panākumi ir BK "Sigulda", bet Carnikavas klubs ar 11 uzvarām 16 mačos ieņem piekto vietu.

Nākamās spēles Pierīgas komandām paredzētas jau nākamās nedēļas sākumā. Pirmdien carnikavieši savā laukumā uzņems "Stasis"/Alūksne komandu, otrdien Saulkrastos viesosies BK "Madona", bet trešdien BK "Sigulda" Rīgā spēlēs ar "Pārdaugavu".