17.01.2014 19:55

Priedulēna deviņpadsmitā posmā un kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Priedulēna deviņpadsmitā posmā un kopvērtējumā www.skeleton.lv

Siguldiete Lelde Priedulēna ierindojusies 19. vietā skeletona Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās Īglsas trasē Austrijā. Tādu pašu pozīciju viņa ieņem arī sezonas kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Leldei izdevās apsteigt tikai divas sāncenses, un viņa ar 19. rezultātu kvalificējās otrajam braucienam. Otro mēģinājumu Priedulēna veica 0,27 sekundes ātrāk, taču pozīciju kopvērtējumā uzlabot viņai nesanāca. Summā tika apsteigts Joska le Konte no Nīderlandes, bet japāniete Nozomi Komuro, kura pēc pirmā brauciena bija aiz latvietes, kopvērtējumā izrādījās par sekundes astoņām simtdaļām ātrāka.

Posma uzvarētājai un Pasaules kausa līderei Elizabetei Jārnoldai no Lielbritānijas Lelde divu braucienu summā zaudēja 2,21 sekundi.

Jāatgādina, ka šīs sezonas labākais panākums siguldietei ir 15. vieta Pasaules kausa ceturtajā posmā Vinterbergā, deviņpadsmitā viņa bijusi vēl divās sacensībās. Sezonas kopvērtējumā viņa saglabā 19. vietu.

Tas, vai Lelde Priedulēna ir kvalificējusies Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, kļūs zināms šīs nedēļas nogalē, kad starptautiskā federācija FIBT precizēs sportistu un valstu ranga sarakstus un paziņos tās 20 skeletonistes, kas startēs Sočos.

Sestdien Īglsā notiks skeletona sacensības vīriem ar brāļu Dukuru piedalīšanos. Televīzijas translācijas plkst. 11 un 13.45 kanālā LTV7. Pirms un starp šīm pārraidēm būs iespēja pavērot Latvijas kamaniņu braucēju sniegumu sacensībās Altenbergā.