17.01.2014 10:24

Bolderājas kausi aizceļo uz Siguldu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bolderājas kausi aizceļo uz Siguldu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments

Rīgas skolu un interešu izglītības iestāžu atklātajā turnīrā dambretē "Bolderājas kauss", kas norisinājās trijās vecuma grupās jauniešiem, lauvas tiesu godalgoto vietu izcīnījuši Siguldas sporta skolas audzēkņi.

Sacensības tika organizētas astoņās kārtās 64 un 100 lauciņu dambretē pēc Šveices sistēmas. Turnīrā piedalījās gan jaunie dambretes entuziasti, gan spēlētāji, kuri jau piedalījušies Eiropas un pasaules mēroga turnīros. "Bolderājas kausa" izcīņas rīkotāji atzina – kaut arī gaisā valdīja saspringts sacensību gars, turnīra atmosfēra bija draudzīga un dalībnieki bija pozitīvi noskaņoti.

Turnīrs vecuma grupā līdz desmit gadus veciem zēniem beidzās ar pilnīgu Siguldas sporta skolas pārstāvju triumfu – trīs pirmās vietas ieguva Rinalds Garkalns, Kristians Lelis un Artūrs Jegurs. Šī paša vecuma meiteņu turnīrā otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Kristīne Urtāne un Keita Eglīte.

Vecuma grupā līdz 13 gadiem puišiem pirmo vietu izcīnīja Gunārs Gribuška no Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskolas, bet otrajā vietā ierindojās siguldietis Renards Helfrehts. Savukārt meitenēm pirmās trīs vietas ieguva Sintija Brigzne un Jūlija Poļšhina no Siguldas, kā arī Aiva Zviedre no Tīnūžiem.

Vecākajā grupā 14–20 gadus veciem dambretistiem par uzvarētāju kļuva Alekss Zajančkovskis no turnīra rīkotājiem bērnu un jauniešu centra "Bolderāja", bet divas nākamās vietas ieguva siguldieši Edgars Straumanis un Kristaps Bruners.