14.01.2014 14:14

Babītes un Ķekavas komandas startējušas Latvijas novusa čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Ķekavas komandas startējušas Latvijas novusa čempionātā arhīvs

Latvijas virslīgas čempionātā vīriem sešpadsmit vienību vidū ir divas Pierīgas novadu komandas, kas jau pirmajā kārtā mērojās meistarībā savā starpā. Vēl vairākas komandas piedalās pirmās un otrās līgas turnīros.

Latvijas novusa čempionāta pirmā posma turnīrā Cesvainē sporta klubs "Babīte" ar 27:23 pārspēja Ķekavas novada komandu, ar tādu pašu rezultātu uzvarēja arī MRU "Kursa" no Ventspils novada, bet ar 21:29 zaudēja mājiniekiem cesvainiešiem. Savukārt Ķekavas novusisti piedzīvoja neveiksmes arī abās pārējās cīņās – 12:38 pret Cesvaini un 24:26 pret MRU "Kursa".

Jāpiezīmē, ka četros pirmās kārtas turnīros Cesvaines komanda bija vienīgā, kas ieguva maksimālo punktu skaitu (deviņi) un līdz ar to izvirzījās vadībā kopvērtējumā. SK "Babīte" ar divās uzvarās nopelnītajiem sešiem punktiem dala 3.–7. vietu.

Virslīgas čempionāts vīriem aizritēs piecos posmos, katrai komandai ar katru tiekoties pa reizei, un turpināsies līdz 8. martam. Otrā kārta paredzēta 25. janvārī, un viens no četriem turnīriem risināsies Ķekavas sporta klubā.

Pagājušajā gadā Babītes novusa komanda Latvijas čempionātā ieguva astoto, bet Ķekavas komanda 13. vietu.

Sešpadsmit komandas piedalās arī Latvijas pirmās līgas turnīrā. Baldones novada novusisti turnīru sāka ar trim zaudējumiem pret Cēsīm (19:31), Kuldīgas klubu "Sigma" (21:29) un Kandavu (20:30). Savukārt SK "Babīte" otrajai komandai līdz ar zaudējumiem mačos pret Rēzekni (24:26) un Liepājas "Autobusu parku" (14:26) arī pārliecinoša uzvara 27:13 pār Rīgas Sporta veterānu klubu.

Latvijas komandu čempionātā novusā otrajā līgā divās apakšgrupās piedalās 24 komandas, to vidū trīs no Pierīgas. Ar vienu uzvaru pirmajās divās spēlēs turnīru iesākuši Olaines novusisti, Ķekavas otrajai komandai ir divi panākumi trijos mačos, bet mālpilieši pirmās trīs cīņas zaudējuši.

Šīs nedēļas beigās sāksies Latvijas komandu čempionāts novusā dāmām, un dalībnieču vidū būs Ķekavas komanda.