14.01.2014 12:38

Sākusies cīņa par "333" Ziemas kausu autosportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākusies cīņa par "333" Ziemas kausu autosportā www.333.lv

Par spīti rudenīgajiem laika apstākļiem Ziemas kausa izcīņas pirmā posma sacensībām sporta kompleksā "333" Ropažu novadā triju klašu ieskaitē bija pieteikušies 82 dalībnieki.

Atbilstoši nolikumam, katrā posmā dalībniekiem ir trīs braucieni, tiek fiksēts katra brauciena ātrākā apļa laiks, un posma rezultātus kopvērtējumā katrā klasē nosaka pēc divu labāko braucienu rezultātiem.

"2WD" (priekšpiedziņas) klasē 27 dalībnieku konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ģirts Ozoliņš ar "Honda CRX". Viņš bija labākais divos no trim braucieniem, savācot maksimālo punktu summu 70. Ozoliņš aiz sevis atstāja galvenos konkurentus brāļus Armandu (64 p.) un Ivaru (63 p.) Cīrulniekus, informēja rīkotāji.

"RWD" (aizmugurējās piedziņas) klasē, kurā startēja 21 dalībnieks, nepārspējams visos trijos braucienos bija Andris Vovers ar "BMW 325". Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Jānis Visockis, bet sīvā cīņā par trešo vietu starp Jāni Apsīti un Elmāru Tikumu pārāks izrādījās Elmārs.

"4WD" (pilnpiedziņas) klase pulcēja vislielāko dalībnieku skaitu – 34. Pārliecinoši pirmais kopvērtējumā bija Ints Jeršovs ar "Subaru Impreza". Visos trijos braucienos viņš uzrādīja par 2–4 sekundēm ātrāku apļa laiku nekā otra ātrākā apļa laika īpašnieks. Cīņā par otro un trešo vietu dienas kopvērtējumā vienādu punktu skaitu (pa 60) savāca Guntars Brauns un Jānis Straupe, taču Guntaram trešajā braucienā ātrākais apļa laiks bija par 0,5 sekundēm labāks, līdz ar to izcīnīta otrā vieta.

Ziemas kausa izcīņas otrais posms – jau, domājams, krietni "ziemīgākos" laika apstākļos – paredzēts 25. janvārī turpat sporta kompleksā "333". Sacīkšu seriāla galvenā balva ir "Webasto" autonomā apkures sistēmu ar taimera vadību plus tās uzstādīšana 1400 eiro vērtībā.