12.01.2014 21:21

Florbolā patīkamus pārsteigumus sarūpē Ķekavas "buldogi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas florbola virslīgas un pirmās līgas turnīros Pierīgas komandas nedēļas nogalē aizvadīja desmit spēles un guva četras uzvaras, no tām divas – savstarpējās cīņās.

Pārsteigumus pozitīvā nozīmē sagādāja abas "Ķekavas Bulldogs" komandas. Vīri, kas virslīgas turnīra tabulā atrodas priekšpēdējā vietā, sestdien bezcerīgi ar 5:17 zaudēja Lielvārdei, toties svētdien sarūpēja sensāciju, ar 9:8 dramatiskā galotnē pārspējot turnīra līderus RTU/"Inspecta" florbolistus. Uzvaras vārtus Oskars Eglītis guva 36 sekundes līdz pamatlaika beigām, bet vārtsargs Edgars Gailītis atvairīja 41 pretinieku metienu. Ķekaviešiem šis bija tikai trešais panākums šīs sezonas 21 spēlē.



Citās vīru virslīgas čempionāta pa diviem zaudējumiem piedzīvoja FK "Ķekava" un Ulbrokas/florbola skolas "Masters" florbolisti.

Ķekavieši piekāpās turnīra tabulas augšgalā esošajām Lielvārdes (5:8; Mārtiņam Brigmanim "hettriks") un RTU/"Inspecta" komandām (4:5). Savukārt ulbrokieši pamatlaika pēdējās trijās minūtēs izšķērdēja triju vārtu pārsvaru un zaudēja Kocēnu "Rubenei" 9:10 (Edžus Ceriņš guva četrus vārtus), kā arī piekāpās Liepājas "Kuršiem" 3:5.

Virslīgas turnīra tabulā FK "Ķekava" ar 39 punktiem 20 spēlēs ieņem piekto vietu. Ulbroka/FS "Masters" ar 15 punktiem 19 mačos ir 12. vietā un, pēc trenera Aināra Juškēviča vārdiem, praktiski zaudējusi cerības iekļūt labāko astoņniekā un turpināt cīņu izslēgšanas turnīrā. Savukārt "buldogiem" ir 10 punkti 21 spēlē un pagaidām saglabātas cerības uz vietu virslīgā nākamajā sezonā.

Pārsteidza arī "Ķekavas Bulldogs" dāmu komanda, kas dienu pēc smagas sagrāves 3:14 pret līdervienību Kocēnu "Rubeni" atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 9:5 pārspēja pašreizējās Latvijas čempiones Rīgas Stradiņa universitātes florbolistes.

"Buldodzēm" šis bija pirmais panākums savstarpējās spēlēs. Uzvarētājām sešus rezultativitātes punktus (trīs vārti plus trīs rezultatīvas piespēles) nopelnīja Inga Ametere, piecus (3+2) – Līga Vancāne, četrus (3+1) – Aija Vancāne.

Citā dāmu virslīgas spēlē florbola klubs "Ādaži" savā laukumā ar 3:11 zaudēja FK "Ķekava" florbolistēm. Uzvarētājām pa diviem vārtiem guva Elīna Drēziņa, Paula Brunovska, Dina Štāle un Alīna Logina, laukuma saimniecēm – Anete Kargane.

Turnīra tabulā pārliecinoša līdere ir "Rubene" – 27 punkti (11 spēlēs), Seko FK "Ķekava" ar 18 p. (10 sp.), RSU ar 18 p. (11 sp.), "Ķekavas Bulldogs" ar 12 p. (10 sp.) un FK "Ādaži" ar 3 p. (10 sp.).

Pirmo savstarpējo spēli šosezon svētdien Spuņciemā aizvadīja abas pirmajā līgā spēlējošās Pierīgas komandas SK "Babīte" un FK "Ādaži". Mača pirmajā pusē iekrājuši triju vārtu pārsvaru, uzvaru 6:4 svinēja laukuma saimnieki. Babītes florbolisti Centra grupā ieņem ceturto vietu, bet ādažnieki Vidzemes grupā ir trešie.