12.01.2014 16:32

Mārupiešiem Kurzemē sāpīgs zaudējums un graujoša uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiešiem Kurzemē sāpīgs zaudējums un graujoša uzvara Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīra pirmo posmu BK "Mārupe" noslēdz labāko trijniekā un debijas sezonā turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo posmu mārupieši beidza nedēļas nogalē ar divām spēlēm Kurzemes pusē. Sestdien viņi ar 73:79 (38:45) piekāpās LBL2 A apakšgrupas līderiem Ventspils Augstskolas komandai, kurai šis bija 14. panākums 15 spēlēs. Cīņas gaitā Mārupes basketbolisti gan bija vadībā ar deviņu punktu pārsvaru, gan iedzinējos ar "mīnus 13".

Izšķirošo izrāvienu ventspilnieki veica ceturtās ceturtdaļas vidū, triju minūšu laikā gūstot desmit punktus pēc kārtas un panākot 74:64 pārsvaru. Viesu komandas labā Artūrs Kramiņš guva 16, Mārtiņš Motivāns 15 un Mārtiņš Šteinbergs 14.

Pavisam cits scenārijs bija svētdienas spēlei pret "Liepājas lauvas-2" komandu. Pēc līdzīgā cīņā pagājušas pirmās ceturtdaļas (21:18) otrajā "lauvas" bija pilnīgi bezzobainas un neguva nevienu (!) punktu. Sagrāve turpinājās pēc pārtraukuma, un pēc trim ceturtdaļām rezultāts jau bija 73:25 BK "Mārupe" labā. Beigās rekorduzvara 109:39, kas bija mārupiešu 11. panākums sezonas 16 spēlēs.

Pie gūtiem punktiem tika visi deviņi spēlei pieteiktie Mārupes basketbolisti. Visvairāk iemeta Gundars Brička (19), Mārtiņš Šteinbergs, Rihards Pāže (abiem pa 17) un Mārtiņš Motivāns (16).

Jau zināms, ka kopā ar mārupiešiem no A grupas cīņu par medaļām turpinās Ventspils Augstskola, "VEF kadeti", "RNS-D"/Līvāni un Vidzemes Augstskola. Šīs piecas komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā pa divām reizēm tiksies ar pieciem labākajiem B grupas klubiem. Izslēgšanas turnīrā iekļūs visas desmit šīs komandas (četras labākās sāks ar ceturtdaļfinālu) plus divas labākās vienības no rangā zemāk esošajām, kas izspēlēs divu apļu turnīru par 11.–19. vietu.