12.01.2014 15:09

Trīs Latvijas kamaniņu braucēji labāko ducī Oberhofā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sezonas veiksmīgākās sacensības Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Oberhofā aizvadījuši Latvijas izlases kamaniņu braucēji – visiem trim izdevās iekļūt labāko divpadsmitniekā.

Stabilāk par kolēģiem sacensības aizvadīja Mārtiņš Rubenis, kurš abos braucienos uzrādīja vienpadsmito rezultātu, bet divu braucienu summā ieņēma astoto vietu. Uzvarētājam vācietim Feliksam Loham M. Rubenis summā zaudēja 1,014 sekundes.

Abiem pārējiem Latvijas kamaniņbraucējiem izdevās pa vienam veiksmīgam braucienam. Kristaps Mauriņš pēc 17. pozīcijas pirmajā braucienā otrajā sasniedza septīto laiku un summā pakāpās uz 11. vietu 1,108 sekundes aiz F. Loha. Savukārt Inārs Kivlenieks, pirmajā mēģinājumā sasniedzis devīto rezultātu, otrajā bija tikai astoņpadsmitais ātrākais un noslīdēja uz 12. pozīciju (+1,116 s).

Jau ziņots, ka sestdien divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici ieņēma pieticīgo divpadsmito vietu. Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kā arī Elīza Tīruma šī Pasaules kausa posma pamatsacensībām nekvalificējās.

Pēc nedēļas pasaules labākie kamaniņu braucēji sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā, bet Pasaules kausa pēdējo devīto posmu aizvadīs 25. un 26. janvārī Siguldā.